dimecres, 21 d’octubre del 2009

Rajoy confesa que Gürtel era un joc de Rol.


El líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha decidit "revelar per fi la veritat del complex entramat que tant temps està robant a l'Audiència Nacional i als mitjans de comunicació, que no saben de què va la pel·lícula i van donant pals de cec".

Rajoy ha explicat aquest matí en una roda de premsa que fins ara "havia preferit no dir res perquè no volia interrompre el joc i els veia molt embardissats a tots, però crec que la cosa s'està posant molt seriosa i cal donar la partida per finalitzada guanye qui guanye".

Les declaracions del cap de l'oposició han confós als periodistes, que no sabien si Rajoy estava tirant mà d'una complicada metàfora. "No, no posen eixa cara", ha aclarit el polític amb un mig somriure. "Era un joc tot. Un joc de rol. Es van ajuntar Camps, Corretja i Álvaro Pérez i van muntar una partida d'intriga política. Primer jugaven amb llentilles i xuxes(llepolies) però després es van animar i van posar diners de debò. Seus i del partit. I vestits cars també. Admitixc que es van extralimitar. Però bo, ara que ja ha acabat tot, toca tornar a la normalitat. La partida ha acabat. Gràcies a tots".

"En el sen del Partit Popular sempre hi ha hagut molts rolers", ha aclarit el sotssecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, "i precisament la gràcia de jugar al rol és ficar-se en el paper, concentrar-se en una estratègia i no sortir d'allí diguen el que diguen i passe el que passe". L'empresari Francisco Corretja, capitost de la trama, ha admès que tot era una farsa però ha volgut deixar clar que ell anava guanyant. "Jo era don Vito, el puto amo de tot. Després la idea era que es descobrís que, en realitat, complia les ordres d'uns alienígenes, els Zareños. El meu pla era assentar-me a Madrid i, des d'allí, moure els meus contactes per a convertir València en un gran cagadero per als extraterrestres, que s'instal·larien a Espanya. Després El Bigotes, amb la temible "puta Ramona", vindria amb mi i m'ajudaria a construir l'imperi del Mal".

El president valencià Francisco Camps ha desvetllat que ell també estava destinat a servir als Zareños: "Jo controlava les portes de Morlàn, el temple de la ira, i finançava la construcció de la torre dels vigíes amb els diners que treia de les extorsions i els xantatges". Camps reconeix que "la cosa havia arribat a un punt en el qual no jugàvem còmodament, amb tota la societat pendent del que fèiem. D'una banda fastigueja que Rajoy hagi trencat la màgia d'una partida que dúiem anys jugant, però per un altre entenc que la política real és el primer".

González Pons ha afirmat que "el fet de posar en coneixement de tots aquesta informació i de donar la partida per acabada, encara que don Vito no hagi conclòs la seva missió amb els Zareños, hauria de descarregar als membres implicats de qualsevol responsabilitat. Com a màxim, se'ls pot amonestar per jugar en hores de treball, però gens més enllà d'això".

Al terme de la roda de premsa d'aquest matí, Mariano Rajoy ha lliurat als periodistes un diagrama explicatiu per a oferir una visió de conjunt de la partida que s'estava jugant:



trobat a El Mundo Today