dimecres, 28 d’octubre del 2009

PROU!



Sens dubte, hauràs vist moltes vegades campanyes en què es demanava la prohibició de les corrides de toros; aquestes recollides de signatures son totes molt útils ja que actuen com a forma de pressió davant la classe política.

Però, malauradament, no tots els polítics catalans prenen en consideració el que més del 80% dels catalans els demanen.

És per això que s’ha creat la Plataforma Prou!, exclusivament amb el fi d'obligar als nostres diputats a tractar un reforma de Llei que aboleixi les corrides de toros en el ple del Parlament mitjançant una Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

Una ILP és una eina legal que consisteix en recollir 50,000 signatures en 120 dies només a una comunitat autònomai, un cop finalitzat aquest termini, s’han de presentar al Parlament per a la seva validació (en aquest cas, el Parlament de Catalunya).
A partir d’aquí, i un cop validades les signatures, els diputats tenen l'obligació d’abordar el tema proposat en el ple.
Després dels corresponents debats dels diferents grups parlamentaris, es procedeix a la votació de la proposta.

Des de filòsofs a escritors, des de periodistes a actrius, tots volen que s'acabin les corrides de toros














La Plataforma Prou és el nucli de la Iniciativa Legislativa Popular per l'abolició de les curses de braus i està constituida per gent com tu, que lluites pels drets dels animals.
Junts hem entrat una proposta de Llei al Parlament de Catalunya per a que els diputats votin l'abolició de les corrides de toros.
L'objectiu d'aquesta unió, que no enten de protagonismes, és l'objectiu que tant de temps has estat esperant.
Els membres de la plataforma són animalistes, particulars que lluiten pels drets dels animals i que han decidit unir-se per mobilitzar Catalunya en un front comú contra la tauromàquia.

La comissió promotora de la ILP (formada per 11 membres) és l'eix dirigent de la Plataforma però són els fedataris (persones registrades al Parlament de Catalunya per a la consecució de la ILP) els qui composen la Plataforma i la Iniciativa Legislativa Popular.

La Plataforma no és anti-taurina, és abolicionista.

descarrega la proposicio de llei

Que pots fer tu?

A més de signar la proposició de llei, pots fer altres coses, com formar part dels activistes i col·laboradors de la campanya, reenviar la informació que rebràs per correu electrònic, fer una donació / aportació econòmica i molt més. Entra aquí per saber-les.

Aquesta Iniciativa Legislativa Popular dóna veu únicament als propòsits i designis de la societat respecte un espectacle que considera part del passat.
Cap associació, ni col·lectiu, ni partit polític pot ni té el dret d'autoproclamar-se autor d'aquesta campanya i d'aquesta substancial progrés, ni restar-li mèrit o valor a la representativitat que aquesta suposa; aquesta iniciativa és el reflexe del pensar i del sentir de la societat, perquè una societat que evoluciona necessita a més demostrar-ho.
Els fedataris i els signants són els únics autors d'aquesta plataforma i d'aquesta recollida de signatures.

Les actrius Alexandra Paul, Alicia Silverstone, Pamela Anderson, Paca Gabaldón, Silvia Marsó, cantants com Cristina del Valle (Amistades Peligrosas), Aurora Beltran (Tahures Zurdos), la presentadora Marisol Galdón o l'escriptor Francisco Ledesma s'han unit a la ILP Prou donant el seu suport per l'abolició de les curses de braus a Catalunya.

La Plataforma Prou i els seus fedataris, signants, voluntaris agraeixen enormement la bona disposició d'aquestes rellevants figures, que donen veu a uns animals que no en tenen.

La ILP segueix endavant amb més força que mai, a només 45 dies per a que finalitzi el termini la recollida està sent tot un èxit.
Ja han signat més de 105.000 persones a tota Catalunya (el doble de les legalment requerides) i encara queda un mes i mig per a seguir-ne recollint.

Una ILP és una eina legal que consisteix en recollir 50,000 signatures en 120 dies només a una comunitat autònoma i un cop finalitzat aquest termini, s’han de presentar al Parlament per a la seva validació.
El 6 de maig acabarà el termini legal i les signatures hauran de ser entregades. Els fedataris (persones autoritzades a recollir signatures) hauran d'entregar les fulles a la Plataforma la setmana abans de l'entrega.

La llista de famosos que donen suport a la ILP Prou incrementa cada dia. Persones del món de la cultura o l'espectacle, escriptors, actrius, filòsofs, presentadors, posen sobre la taula del Parlament la qüestió moral de les corrides de toros, posen sobre la taula dels diputats l'obligació de votar la proposta de llei per l'abolició.