divendres, 16 d’octubre del 2009

La "normalitat democràctica" del País Valencià

Peralta no creu justificada una proposició no de llei per a condemnar "atacs feixistes" al Bloc VALÈNCIA, 16 Oct. (EUROPAPRESS) -

El delegat del Govern, Ricardo Peralta, va assegurar que no creu que estigui justificada la presentació en les Corts Valencianes d'una proposició no de llei per a condemnar els "atacs feixistes" contra el Bloc "i contra el valencianisme en general" i va afegir que "s'han equivocat de Comunitat".

El Bloc va denunciar ahir una pintada "insultant" en la porta de la seva seu, situada a València. La formació ha sol·licitat una reunió amb el delegat del Govern a la Comunitat, Ricardo Peralta, i ha presentat una proposició no de llei en les Corts, en la qual demana al Parlament Valencià que "condemni enèrgicament els atacs feixistes contra el Bloc i contra el valencianisme en general". En aquest sentit, Peralta va indicar que si per a defensar la necessitat de la iniciativa el Bloc s'ha de remuntar a "actuacions de fa anys, és senyal que estem parlant d'un passat molt passat" i va afegir que el 9 d'Octubre es van desenvolupar els actes i manifestacions tradicionals "amb absoluta normalitat".

Així, va recordar que en la processó cívica, al matí, es van registrar "pluralitat de manifestacions" cap als dirigents polítics, i va recordar que a la tarda va haver diferents tipus d'actes i que "es van penjar banderes d'un tipus, banderes d'un altre..." perquè "aquesta és la realitat de la Comunitat" que va definir com "plural, contradictòria en ocasions, complexa", però, va insistir, "de normalitat". D'aquesta manera, va apuntar que "en democràcia, hem d'assumir que hi ha determinades actuacions que, ens agradin més o menys, formen part d'una determinada normalitat".
El Bloc creu que s'ha produït una "ona de violència feixista" i lamenta que Peralta parle de "normalitat democràtica" VALÈNCIA, 16 Oct. (EUROPAPRESS) -

El secretari general del Bloc, Enric Morera, va assegurar avui que "ens trobem davant una ona de violència feixista contra el valencianisme" i va lamentar que el delegat de govern Ricardo Peralta, parli de "normalitat democràtica" davant la seva denúncia. Segons el parer de Morera, "ens trobem davant una ona de violència feixista contra el valencianisme i el delegat del govern està de braços creuats i damunt diu que les pallisses, les bombes, els insults, les amenaces i les pintades són de normalitat democràtica".

Per a Morera, "no és normalitat democràtica i és totalment condenable que cremin les seus del PSOE al País Basc i per tant, si passa el mateix a la Comunitat i li passa al Bloc o a qualsevol altre partit, és igual de condenable i és símptoma que no vivim una normalitat democràtica". El dirigent valencianista considera que les declaracions del delegat de govern "són molt preocupants i ja no sabem si és que fa falta un mort perquè aquest senyor es prengui seriosament la repuntada d'accions terroristes i violentes contra regidors triats democràticament, contra seus de partits polítics i contra militants valencianistes".

Així mateix, va assenyalar que "volem saber quin grau de compliment té la resolució 64/VII de les Corts Valencianes de 17 de juny de 2008, de la qual té part de responsabilitat el senyor Peralta". "Així mateix, --va afegir-- vam recordar que totes les forces polítiques amb representació en el Parlament Valencià van condemnar la bomba que els violents van posar en la seu nacional del Bloc, que ara ha estat pintada amb insults de nou, i va quedar evident que existia una anormalitat democràtica".