dimecres, 24 de març del 2010

El Cementeri de València mancillat.


El monòlit dedicat "a todos los que dieron la vida por la España que creían mejor" ja és sobre la fossa comuna del cementiri. Malgrat que el Fòrum de la Memòria del País Valencià va realitzar diverses accions en contra de la ubicació d'aquest monòlit, el consistori de Rita Barberà ha decidit plantar a la fossa comuna del cementiri de València el monòlit de la discòrdia que posa al mateix nivell botxins i víctimes. Així doncs, la secció setena dreta del Cementiri General té, des d'ahir, un monòlit de 5 tones que estava guardat des de feia dos anys a un magatzem municipal i que homenatja "a todos los que dieron la vida por la España que creían mejor". Com a resposta a aquesta acció, el Fòrum de la Memòria ha emès un comunicat on denuncia "la complicitat entre el PP i PSOE per a esborrar la memòria de totes les persones que van caure per defensar la llibertat i el bé comú, insistint a qualsevol preu en la teoria dels 'dos bàndols', cosa que mai no va existir, ja que en aquest país va haver un criminal cop d’estat militar feixista, que comptava amb el suport de la potència imperialista més poderosa del món en aquell moment que era l’Alemanya nazi (i per altres forces com el feixisme italià de Mussolini, Portugal i tropes del nord d’Àfrica), contra el legítim govern de la II República, constituït després d’unes eleccions lliures i democràtiques, al que el poble va plantar cara mitjançant una guerra de resistència antifeixista que va durar tres anys i en la qual van caure centenars de milers de resistents i de població civil".


El mateix text no estalvia les crítiques al "doble joc i la hipocresia del PSOE, descendents molts dels seus afiliats/es de militars i falangistes amb càrrecs en el règim genocida franquista, que d’una banda parla de rehabilitar a les víctimes i per una altra, signa i promou lleis de punt final, com la Llei d’Amnistia de 1977 i la coneguda com Llei de la Memòria Històrica de 2007, en la qual no solament no es fa justícia als centenars de milers de víctimes del franquisme, sinó que blinda la impunitat als responsables i col·laboradors d’aquell genocidi". Consegüentment, per lluitar contra la instal·lació d'aquest monòlit, el Fòrum demana l'adhesió a totes les persones i col·lectius que se senten identificades amb el seu contingut i demanem a l'Ajuntament de València i al PSOE que suspenguin immediatament la instal·lació d’aquest monòlit.

Font R.C

4 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Jo cada dia tinc mes clar que el PSOE es la cinquena columna que ens van deixar qui tots sabem per a que tot continui "atado y bien atado"

I el que passa a Valencia comença a desfermar totes les indignacions possibles

LoyKaPV ha dit...

Jo sempre ho he tingut molt clar...PPSOE...

Josep (Benaguasil) ha dit...

Amb el PP com amb el PSOE no hi ja futur ni dignitat ni justícia.

LoyKaPV ha dit...

El PSOE és un partit incompetent a més no poder, el PP a més de incompetent, són uns peseteros tirans que no coneixen ni saben lo que és la democràcia, juguen brut i retallen llibertats a velocitats rècords. Els dos si manen asi, sempre miraràn cap a Madrid. Són fastigosos.

Publica un comentari a l'entrada