dimecres, 3 de març del 2010

Màfia Wars


Els avisos són cada vegada més contundents. Ara és el Departament d'Estat nord-americà que alça la veu per advertir sobre la influència de la màfia en el nostre país i en tot l'estat espanyol. Fa temps que ho diuen des d'Itàlia: som la 'costa nostra'. Sembla que no importe a ningú.


La màfia és violència i terror,... sí. Però també diners. Diners que plouen del cel. Amb l'abundància d'un diluvi. Sobre nosaltres, ara. Diners que no solament compren possessions. Encara que també. Quants edificis de les nostres costes són, en realitat, una tapadora per a emblanquinar els diners? Hi ha cap explicació millor d’aquesta bogeria urbanística que vivim? Mirem a una altra banda. Tots. No?


Anem fent un país i solament nosaltres sabem com costa, però, alerta!, que el dia que sigui del tot nostre, potser no serà nostra sinó l'estructura política i prou. La màfia no en vol saber res, d'estats ni de lleis. Viu al marge. Necessita viure al marge i es limita a controlar que no la molesten. Allà on hi ha una oportunitat hi ha màfia, diuen al sud que era nostre i que ara és italià. Nosaltres som, som, l'oportunitat més gran d'Europa. I fem molt poc per a deixar de ser-ho. Perill, doncs. Ho diu fins i tot la Hillary...

Vicent Partal

Vilaweb