dimecres, 10 de març del 2010

Enric Nomdedéu: "El PP, una vegada més, li posa un zero al valencià"


El portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Enric Nomdedéu, va denunciar el passat divendres 5 de març “l’enèssim menyspreu del PP envers el valencià, llengua pròpia de la nostra ciutat, ara en la consolidació de places en l’administració municipal”. El regidor valencianista considera inacceptable que el coneixement de valencià no puntue en la consolidació de llocs de treball municipals.
Nomdedéu ha explicat que “no només es produeix l’absurd que una administració que ha de garantir el dret dels ciutadans a adreçar-se a ella en les dues llengües cooficials no exigisca als seus treballadors que les coneguen les dues, sinó que, per a consolidar les places, el valencià ni tan sols dóna punts”.
L’edil nacionalista ha comentat que “des del BLOC defensem que els funcionaris haurien de conéixer el valencià i el castellà, perquè només així podran acomplir la funció de servir la ciutadania en una societat amb dues llengües cooficials. Però el PP no només no demana aquest coneixement –amb la qual cosa discrimina aquells ciutadans que volen adreçar-se a l’administració en valencià –, sinó que a més margina fins i tot el coneixement de valencià, excloent-lo de les puntuacions dels concursos”.

Finalment, Nomdedéu ha conclós afirmant que “el PP, no content amb traure una plaça d’assessor del tècnic lingüístic sense demanar als aspirants ni tan sols que sàpien valencià, ara li posa un zero al valencià per consolidar llocs de treball. Eixa és la consideració que té el PP per la nostra llengua”.

extret de Valencianisme.com

Un text interessant.

Perdoneu que no actualitze de forma molt constant, és època d'exàmens, de Falles i de Pasqua, i bé ja sabeu...