dilluns, 26 d’octubre del 2009

"Anem Òc!"


El 24 d'aquest mes es va celebrar a Carcassona de Llenguadoc la manifestació en defensa de la llengua occitana davall el lema "Anem Òc!" ,l'assistència ha sigut massiva, amb prop de trenta mil manifestants, segons els organitzadors, arribats de tots els racons d'Occitània, tant des de l'estat francés com l'italià i l'espanyol, que han reclamat l'oficialitat de la llengua occitana, així com la seua presència en l'àmbit de l'ensenyament i dels mitjans de comunicació.

El poder de convocatòria d'estes manifestacions binanuals va creixent, atés que el primer any, el 2005, la marxa, celebrada també a Carcassona, va sobrepassar els deu mil assistents; el 2007, a Besièrs, ratllava ja els vint mil; enguany la xifra d'assistents ha arribat als trenta mil.
La manifestació estava convocada per l'Institut d'Estudis Occitans, Felibrege, FELCO, Calandreta i Òc-Bi, amb la finalitat que el govern francès adapte la legislació a les reclamacions occitanes, segons proclama el manifest. També hi han participat molts catalans i valencians.

La part festiva ha estat protagonitzada per una sèrie d'activitats lúdiques, principalment un mercat de productes occitans i un concert amb la participació dels artistes Joan-Francès Tisnèr, Claudi Martí, Eric Fraj i Lo Pagalhós.

Imatges per Joan Martinis i Mafé

Vídeos per Joan Martinis i Mafé










2 comentaris:

Joan Martinis i Mafé ha dit...

No sé qui t´ha passat la notícia, però els valencians també hi erem junt als germans occitans, reclamant respecte per a la nostra llengua. N'erem un grapat que s'acostàrem en una furgoneta a Carcassona més tots els qui a títol personal anaren i ens manifestarn la seua procedència. D'Alcoi, de les Alqueries, de Càrcer, d'Alcudia, de Moncada, de Pedreguer, de Sueca...tot el nostre poble va estar representat. I lo millor de tot és que la gent preguntava en vore-mos darrere d'una senyera que no coneixien, "de on sou". "Som valencians i estem després de molts anys ací per a defendre la nostra cultura unitària i divergida"
Ha segut la primera pedra; continuarem fent la paret...
http://picasaweb.google.es/ocvalencia/Carcassona2009#
http://www.youtube.com/user/martinis2000#p/u

LoyKaPV ha dit...

M'alegre moltíssim, i em dona ràbia no enterar-me a temps per anar-hi també.

Ara fique els links que has comentat! Gràcies!

Publica un comentari a l'entrada