dimecres, 5 de gener del 2011

Prohibit fumar




Hi, there!

Com sabreu, des de el día 2 de Gener d'aquest any la llei s'ha fet més restrictiva en la lluita contra el tabac, havent-se prohibit totalment el fumar en espais públics tancats, i en cas de ignorar tal llei arriscar-se a ser multat.

A mi personalment em pareix bé que la gent no fume, de fet, m'asquetja moltíssim el fet d'estar menjant o de birres a algún lloc i a la taula del costat hi haja algú al que no li importa en absolut que el fum del seu cigarret, puro, caliquenyo o lo que siga que fume es passege per la cara dels altres fent que els entre oix. Obviament, també és una millora en la salut, no tan sols dels fumadors (i als que la llei ajudarà a deixar-ho), també als fumadors pasius que ja no tindràn que tragar tant de verí.

Però...per què ara? Per què segueixen encara que "prohibit" augmentant els llocs de venda del tabac? I per què pràcticament obliguen a marginar als fumadors en compte d'educar-los i ajudar-los a deixar-ho?


El vídeo pot fotre a gent extremadament sensible.


El perque ara, no ho sé, obviament la mesura aquesta no beneficia gens als xicotets bars i restaurants, i tants altres negocis on un percentatge de guanys, més en uns que altres, eren pel tabac. No veig que siga el millor moment per aplicar la llei quan encara no hem superat la crisi...no trobe al darrere una estratègia de monopoli clara tampoc...

El que seguixquen augmentant els llocs de venda en lloc de baixar-los, fa que em pregunte si realment lo important de la mesura és la importancia de la salut. Tots sabem que l'Estat cobra pel tabac venut, o siga que...ho trobe molt hipòcrita...

I el perque no acaben completament en el tabaquisme està clar...és un negoci molt lucratiu, no poden acabar en éll i, per altra part, no els vindrà malament un poc de mà dura als fumadors...no perque s'ho meresquen o no, simplement perque el tabac enganxa i és molt dificil que ho dixen per ells mateixa.



Una cosa curiosa, és que els fumadors, que majoritariament no respeten a ningú i defenen a mort la seua llibertat d'enverinar-te, són els antitabac més radicals quan ho deixen. Segurament perque saben lo roïn que és i patint-ho en la seua pròpia pell o de coneguts, han sabut eixir-ne a temps. Què no es busque les excuses de que fumar és "cool" o un acte de rebeldia o llibertat... això són idees que publicitariament han clavat en la ment col.lectiva de la societat, quan en realitat mata i esclavitza (als fumadors i als pasius).

Siga com siga, no m'agrada la llei per lo que he comentat, però també ho veig bé per a que la gent deixe de contaminar-se i contaminar als altres en eixe vici. Prou de vore a pre-adolescents o adolescents fumant perque són tant tarroços que creuen que són majors o mola...o vore a dones embarassades fumant en la de problemes que provoca al feto...o de molestar als que no fumen perque estàn completament enganxats...

Si hi ha menys tabac hi hauràn menys càncers, menys enfermetats, menys contaminació i més gent viva.