divendres, 21 de gener del 2011

Prou d'Apartheid


Els músics Valencians estàn masivament marginats a la seua pròpia terra. Les nostres pròpies institucions fan com si no existiren. Mentre a la ràdio s'escolta continuament la cançoneta "Que viiiiiiva Españaaaa!" com si d'un altaveu propagandístic es tractara, no s'escolta en canvi cap cançó en la nostra llengua. Les promocions tan sols existeixen per als que canten en castellà, i a les festes per als concerts tan sols conviden a Bisbals.

Així doncs, que han de fer els músics (i actors, escriptors, etc.) que treballen amb la seua llengua, el Valencià? No tenen més remei que ajustar-se el cinturó, més que res per ajustar-se els pantalons, si no cauen pel pes dels collons que tenen d'anar contracorrent, i anar si més no, a Catalunya. Si, si...ixos que alguns ignorants per asi insulten per això, per ignorancia o per enveja, ja que si no fora per iniciatives catalanes o pel seu suport, de Valencians ja no en quedava ni un. Als fets em remet.

Cert és també que cantants com Pep Gimeno Botifarra cada vegada tenen més públic al País Valencià, pareix que la música autòctona encara pot reviscolar certs sentiments, i ara s'han proposat uns quants músics Valencians tocar hui al Palau de la Música en Catalunya. Quina bogería, eh? Quan tornen els rebràn els mítics defensors de la llengua i la cultura valenciana als crits de "trahïdor", "benut a l'hor catalino"...i bé, allò únic que saben fer ixos... Perque dona igual que Pep, o Raimon canten en Valencià i si lluiten per a que la nostra cultura no desaparega, els personatges "blavensianos" que són els que no fan res, els tiraràn en cara que són uns venuts. Però escolta, qui som nosaltres per acabar en la il.lusió d'aquests fantasiosos?

Siga com siga, que Pep cante en Catalunya és una cosa molt positiva. Donar-se a coneixer siguent músic sempre és molt positiu, sobretot quan és un públic amb qui compartim llengua. Donar a coneixer la nostra cultura sempre és positiu. Que no som tan sols Paella, Mascletà i Falles.

Aixina que tota la sort del món per a l'actuació, enhorabona i que els Catalans disfruten de la nostra música!