divendres, 7 de gener del 2011

17 parts de la vida actual al País Valencià.



1- Ens governa tota una banda de lladres en totes les institucions, des del Govern i Diputacions fins a les alcaldíes...¿en quina autoritat moral critiquem a les mafies extrangeres doncs?

2- Des del sofà observem com la resta de països es convulsionen davant les retallades socials que obliguen els mercats per eixir precisament d'on ells ens van clavar...ací com a molt algú s'alça del sofà quan es tracta del dret de fer botelló o fumar...en perles com "Nooo si me kitan el tabaco ls mato, que son uns nazisss", i tantes altres amb una ortografía encara pitjor. Gent que encara que estiguen acabant amb la seua cultura i les seues llibertats no mouràn un dit perque en la seua il.lusió viuen a la "millor terreta del món", perdó "en la mejor tierra".

3- Amb lo que costa guanyar unes eleccions, com per a possar-se a dissoldre Corts i convocar referèndums per la independència, o repúbliques, o reformes. Millor que la Carta Magna impossada seguixca pura i verge tants anys com faça falta, inclús quan ja ni estiguem aci i ens done igual. Per a reformes constitucionals estem, eh?

4- Els "dos" partits dominants es passen alguna vegada per les corts per a soltar l'últim insult ingeniós que se'ls ha ocorregut per a brindar a "l'oposició" en compte de sentar-se a plantejar solucions des de diversos punts de vista per ajudar al poble...amb l'electorat que té sobretot el grup majoritari, no és gens extrany. En els perills de la política totalitaria del no debatir i impossar com en el cas de la tauromàquia i el BIC. I es que si es posen d'acord en alguna cosa, és sempre en contra de la gent i la cultura d'aquesta terra...i a favor de l'imperi...o de l'imperi de la seua butxaca.

5- Encara estem encallats al model monàrquic, seguim espoliats, seguim carregant amb sangoneres de la nobleça i seguim amb una Esglèsia impune i privilegiada que té la sort de tindre un nutrit sèquit de seguidors anestesiats de la realitat, que els importa una merda realment les seues normes i folklore tradicional però que seguiràn fent-ho per no caure mal als veïns i perque és molt "bonico". I si, fent ús de la raó i les teues llibertats, intentes desapuntar-te d'aquesta secta...preparat per a perdre mitja vida en la burocràcia i els tràmits divins, ja que a ningú li convé perdre socis, sobretot si els paguen per ells. Això si, els burros dels Valencians a pagar el viatge del seu cap, per als diners si que venen ràpid i correns.



6- Gràcies al primer punt, hi han corrupcions i forats fiscal per tants llocs, que de tindre cotitzats tots els diners que s'escapen cap a paradisos fiscals, nosaltres si podríem viure en un autèntic paradis. En canvi, hem d'aguantar que ens retallen per a que ells visquen en el "paradis", i mentre aquells que han fet i fan que estem més d'unes 500.000 persones aturades i amb les institucions amb números rojos, ixen reelegits amb majoría absoluta. (vore punt 1 i 2).


7- No obstant això, ens enfrontem a una reducció dràstica del estat de benestar per la qual ens volen fer entendre que és necesari retardar l'edat de jubilació per poder mantindre el sistema de pensions (recordeu lo dels paradisos fiscals?), i clar, és absolutament cert els arguments de que l'esperança de vida ha augmentat i la població està envellint. Però no queda tant clar quan aquestos polítics tan sols necesiten treballar 7 anys en política per cobrar estratosfèriques pensions, ells ho tenen asegurat.


8- La majoría de la societat pateix tot açò sense oposar molta resistència i, abans de les eleccions, està convençuda de que l'única opicó posible és el conegut "vot útil" perque si no, tornen a guanyar els "malvalts". Quan en realitat sempre guanyen els malvats, i perdem els valencians (sense quasi representativitat.) Ho tenen molt bé muntat.


9- Obviament, tota aquesta gent no sap absolutament res, però res de res, ni de història, ni política ni res més que qui és Belén Esteban o tots els noms dels jugadors del seu equip de futbol, puguent fer un bloc com aquest encara més plé de faltes d'ortografía de les que ja té i amb molt de contigut de "Hombres mujeres y viceversa".

10- Si vens de l'extranger, els valencians no existeixen, són una subclasse d'espanyols i la seua llengua ha d'estar immediatament ignorada. Per supost, si eres valencià, has de possar de costat la teua llengua i parlar en castellà al nouvingut, perque no és d'ací i no t'importa si aprén o no la teua llengua (i perque realment tens complexe d'inferioritat). Millor que aprenga el castellà i si hi ha sort, que se'n vaja a Madrid a treballar... Això si, si aprenen alguna cosa, lo primer i únic que aprendràn seràn coses com "ves a tocar-li la figa a ta mare" o "iee bonica vols quarta i mitat de coll de tito pelat?", i res més. Això, la paella i les falles, és lo únic que es veu que tinguem a la nostra terreta.




11- Al igual que ho he patit jo, els xicotets, patiràn entre 5 o 6 canvis de plans d'estudi abans d'arribar a la universitat, i una vegada alli, vorem que passa amb el pla Bolonya. Poques vegades són canvis a millorar l'educació o la situació del Valencià, si no a recaudar més diners i tombar lo que hagen fet la oposició.


12- A més, com pareix ser per estadística, els pares del xiquet seràn imbècils, i éll un xicotet imbècil en potència, pensarà que la seua popularitat depén del nombre d'asignatures que suspenga i del grup d'extremadreta al que simpatitze, dedicant-se a dibuixar esvàstiques en compte d'atendre, mentre que als seus pares li soltarà perles com "es que nos obligan a hacer las cosas en valenciano y sin calculadora, y por eso es muy difícil...", a lo qual els pares li donaràn la raó, i encesos i indignats, protestaràn. La culpa és del profesor, de la línea d'estudis i de la llengua, aixina que el pròxim plà d'estudis prohibirà la immersió llingüística i les matemàtiques, pel bé dels imbècils. Perque són ells els que voten i a la vista està, barraconenses.


13- I, una vegada acabada l'educació obligatòria, i si no has faltat massa a classe, recordaràs vagament haver donat 500 millons de vegades als Reis Catòlics, però ni una sola vegada la Transició, la dictadura Franquista i per supost, absolutament res de la història del País Valencià, que no siga als Ibers o fòra del punt de vista del Espanyolisme. On tot lo que haja passat aci, no és Valencià, sino Espanyol. Al igual que el Cid Castellà no era Castellà, si no Espanyol. O els Amogàvers Pirinencs catalanoparlants, no eren altra cosa que Espanyols. Encara que Espanya encara no existira. Tots d'una raça i una sola sang...no és d'extranyar que ixquen de l'escola i es possen a cridar. "Sin Gel!! Sin Gel!!! 88"


14- Bé..."me la sua" pensaràs. Al cap i a la fi estudiaràs la carrera que vulgues, si tens la sort de saber quina vols. Val, però la preparació amb la que es va és absolutament ínfima, siguent així molts els que abandonen o tan sols ixen "titulats" (per comprar-lo a una privada o per fer hores i hores a una pública) però no formats. Pocs són els que ixen com toca, i molts dels que entren ho fan a base de xulla. Pèssima educació, pèssim país. Arribes a la universitat sabent algunes coses d'uns godos, però absolutament res que servixca de base per a estudiar una carrera científica. I si s'agarren lo conegut com "lo fàcil", lletres, que s'apreparen per enfrontar-se a la depresió i l'atur en aquest estat abans de començar, sobretot tinguent en compte el tracte a les lletres Valencianes.



15- Per supost, tota aquesta maquinària, a un lloc governat per mafiosos, estarà muntat per a guanyar diners, i els pobres profesors i el pobre alumnat, tan sols seràn els borregos que faràn funcionar aquesta nova "Societat Anònima". Vinga pujar tases, i vinga a pagar per tot, fent creure que aixina els estudiants no tindràn més remei que estudiar ben dur, i que tot es fa pel seu bé...si, senyor...


16- Però queda lo millor. Si finalment has aconseguit passar per tot i tens 40 titulacions penjades en la paret, una vegada abandonada la ignorància de la innocència i inclús sabent algo d'anglés, hauràs primer de fer treballs esclavitzants (que normalment no tenen res a vore en la titulació) per trobar un pobre lloc i voràs impotent com els inútils ascendeixen gràcies als "enxufes" o per haver nascut a una cuna d'or i clavar diners pel cul d'algún egòlatra que li permeta estar còmodament a un despatx per damunt de tu. Clar, si et queixes la nostra famosa educació (vore punt 2 i punts 11-15) farà que tingues com a resposta un "eso pasa en todos los sitios igual y no pasa nada" si tens sort, i si no, al carrer.


17- Per supost, aquest home al que et queixes li importa una merda la teua vida, i farà el que vulga amb ella. En diners torrons! Tindre diners és ser un potestat absolut, tinguent una impunitat digna d'un Rei o simplement donan-te igual pagar les multes que facen falta, els advocats que facen falta, o les fiances que facen falta... En canvi, si et pillen a tu furtant un troç de pà per donar de menjar als teus fills, no penses que et lliuraràs tan fàcilment, lo que per aquell tindría el nivell d'anècdota o broma, per a tu serà un suplici, i si tens la mala sort o has sigut un fill de puta que meresques estar en presó, asistiràs impotent a com ix somriguent en un passadís d'aplausos el corrupte desgraciat, que s'haurà forrat a costa dels treballadors honrats portant-los a la desesperació en alguns casos, i que tindrà una xicoteta fortuna en paradisos fiscals i repartits entre cotxes, empreses i xalets.

La història inacabable?