dilluns, 24 de gener del 2011

SI a València




Un grup d'ultradretans catalanòfobs convocats pel GAV, España2000 i Coalición Valenciana (CV) van protagonitzar el passat diumenge 23 de gener de 2011 un patètic espectacle als voltants de l'Hotel Astoria de València, on protestaven per la presentació del partit Solidaritat per la Independència (SI).
La presència de Joan Laporta, líder d'aquest partit i diputat al Parlament de Catalunya, va encendre els baixos instints dels catalanòfobs valencians, que portaven tota la setmana anunciant un acte de rebuig i amenaçant de possibles incidents. I així fou, malgrat el dispositiu policial que allunyà els ultres de l'entrada a l'hotel, alguns d'aquests es van colar a l'interior de l'edifici i van tractar d'agredir Joan Laporta i van llançar un esprai d'autodefensa. Entre els presents es trobaven els líders dels partits ultres, Juan García Sentandreu (CV) i José Luís Roberto (España2000), que oferiren un lamentable espectacle que evidència encara més la seua decadència. On s'ha vist que dos líders de partits que es diuen democràtics munten un pollastre contra un altre partit? Aquesta actitud ha deixat en evidència la baixesa política de les formacions que lideren, malgrat que es vanaglorien als seus fòrums d'haver eixit als mitjans, la imatge d'energúmens no se la treu ningú, tal i com manifesta l'editorial d'avui del diari Levante-EMV. L'acte de SI es va celebrar sense més incidents, amb uns 300 assistents, deu vegades més que la tribu urbana que protestava a l'exterior al crit de "puta catalunya", i que va rebre una miqueta de goma de la UIP per calmar els ànims. Per la seua banda, la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat ha condemnat els fets i ha demanat que s'apliquen les sancions previstes en la llei als individus i organitzacions que hagen estat identificats per protagonitzar aquests incidents violents. Segons la plataforma, aquests grups tracten d'imposar la seua llei i es creuen amb el dret de decidir qui pot i qui no participar democràticament en la política valenciana.

Això he llegit a Antifeixistes.org. Cert és que SI té tot el dret del món a presentar-se i que estava clar l'actuació que anaven a fer els reaccionaris semianalfabets de sempre que encara viuen al Franquisme mental que per desgràcia han imposat a València. Ens fa falta una regeneració política, llevar-nos la "caspa" del damunt d'una vegada. Però com ja he dit anteriorment al bloc, em pareix una mala idea presentar SI al País Valencià quan encara tenim tant per fer. La diferència política i social entre Catalunya i València estàn molt distanciades i que Laporta vinga ara ens fa més mal que benefici. El blaverisme té els dies comptats, no pot durar molt més una ideología basada en l'odi i el desconeiximent, però, si se li tira llenya tardarà més en apagar-se el seu odi visceral i irracional. No ens convé ara un partit com SI, ens convé una major movilització Valenciana, eixida des de València, i que ens pose a l'altura. Ara per ara, i sentint-ho molt SI és més problema que solució.

Això si, el comportament neandertal dels grupúscles d'extrema-dreta del GAV, España2000, Coalición-Valenciana són indignes d'aquests segle i de persones en dos dits de front. No hi ha escusa ninguna per a la seua reacció davant SI, estiguen o no d'acord en ells. Com sempre demostren que tota opinió negativa cap aquestos grupúscles està ben fundamentat i espere que finalment deixen als Valencians viure democràticament en pau d'una vegada.

Dit tot açò, a la plana web d'Antifeixistes.org teniu molta més informació del cas, aci vos deixe un video i res...jutgeu vosaltres mateixa.