dijous, 3 de setembre del 2009

SNP outlines plans for referendum on Scotland


El Primer Ministre escocès Alex Salmond ha anunciat un projecte de la llei de referèndum d'independència com la part central dels projectes del SNP per a l'any que ve. El Govern escocès vol organitzar el referèndum d'independència en 2010. No obstant això, les cares de pla de l'administració de minoria sent rebutjades a causa de una manca de suport parlamentari. Sr. Salmond va revelar els detalls d'un total de 13 comptes(projectes de la llei), incloent l'acció de posar el preu d'alcohol mínima, la marca del principi de la tercera sessió legislativa del SNP. El primer ministre va dir MSPS que havia " un acord general per al canvi " sobre l'estat constitucional d'Escòcia.

Ell va dir: " Vull que Escòcia tingui les mateixes responsabilitats i oportunitats que nacions similars. " Fins que nosaltres puguem usar totes les palanques econòmiques i financeres disponibles a cada altre govern en el món, Escòcia sempre estarà en un desavantatge competitiu."

Sr. Salmond va dir que ell havia estat " molt orgullós " per a conduir el Govern escocès, però va advertir que " un sostre de cristall " va amenaçar amb parar el progrés del país. " Aquest govern va ser triat amb un mandat popular per a fer el pregunta del futur d'Escòcia al vot en un referèndum, " va dir ell. " Això és el temps per a la gent d'Escòcia per a tenir la seva veu. No cadascun estarà d'acord amb la nostra visió per l'avenir, sabem això."

" Però la gent d'Escòcia ha de ser escoltada. Aquest parlament no hauria d'estar dempeus en el seu camí - deixen a la gent parlar. " El Govern escocès ha dit això podria ser un referèndum de multiopción - i això podria incloure els canvis fiscals proposats per la Comissió de Calmen sobre la transferència. El Responsable del sindicat escocès Iain Gray va dir les prioritats del SNP hauria de ser l'economia i el crim.

Sr. Gray va dir: " El vaixell almirall d'aquest any, el projecte de la llei de referèndum, va ser preanunciat l'any passat. Això comença amb encara menys suport que el tardà projecte de la llei d'impost social inllorada d'any passat. " Amb la seva pregunta aparellada per a satisfer el SNP, el seu calendari aparellat per a satisfer el SNP i la seva ordenació inadequada per a satisfer el SNP, això és un vaixell almirall que demana ser enfonsat. " El líder de Conservador escocès Annabel Goldie va dir que Sr. Salmond havia escollit "adoptar una postura" sobre l'enfrontar els desafiaments que afronten Escòcia. Ella va dir que ell era " una veu solitària que representa una vista de minoria "

trobat a la BBC NEWS i traduït al SoftCatalà