dimarts, 22 de setembre del 2009

La dictadura de Canal 9


Que el Canal 9 és la prolongació mediàtica de l'aparell del PP és sabut per tots els valencians. Tots els sindicats de professionals han denunciat que la televisió pública valenciana no assoleix els nivells mínims de pluralitat i rigor en les seves informacions, i en aquest sentit els canvis fets a la direcció de l'emissora no han fet sinó perpetrar la línia presidencialista i manipuladora dels informatius valencians.

Després de destituir Pedro García, l'anterior director de la RTVV, per vinculació amb el cas Gürtel, des del Govern valencià s'ha col·locat al capdavant de les emissores a un nou hooligan popular, en aquest cas José López Járaba, fins ara director del canal 24.9 de la casa i delegat d'un mitjà tant objectiu com l'ABC al País Valencià.

A dia d'avui els nivells de qualitat de Canal 9 són la riota d'Europa, i la defensa que l'emissora va fer del president Camps durant el Cas Gürtel va ser tant poc professional que a estones es confonia la pública valenciana amb una assessoria d'imatge del president. Només cal recordar que quan Camps va declarar davant el jutge, els informatius valencians van obviar dir la paraula 'imputat' a la notícia, una estratègia informativa germana de la que va practicar Telemadrid amagant la seva pròpia trama del Cas Gürtel.

El sectarisme de la pública valenciana és tal que, en una entrevista recent al programa La Tertúlia, la socialista valenciana Carmen Martínez va decidir saltar-se el guió i va denunciar en antena la falta de pluralitat informativa i el dèficit democràtic que pateix el País Valencià i en concret el Canal 9, on no s'ha pogut parlar del Cas Gürtel, per exemple. No cal ni dir que, enlloc de deixar-la expressar-se, el 'periodista' afí a Camps Xavi Carrau va atacar aquesta sortida del guió de la política del PSPV, la va titllar d'ignorant i li va recriminar que aquell no era l'espai on expressar-se, emplaçant-la a que ho fes a les Corts.

A continuació podeu veure un vídeo amb la denúncia de la política del PSPV i la posterior càrrega del periodista filopopular, que ja li ha valgut la condemna del PSPV i el Bloc i, suposem, les felicitacions del PP valencià.






extret de Directe.cat