dimarts, 1 de setembre del 2009

Arenys de Munt: 13 de setembre, acte de democràcia participativa

El 13 de setembre el poble d'Arenys de Munt podrà expressar en les urnes quina voluntat té sobre el futur de la nació catalana. Una moció presentada per el Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació i aprovada en el ple de l'ajuntament, ha fet que Arenys de Munt sigui el primer municipi dels Països Catalans que s'atreveixi a fer una consulta als seus ciutadans preguntant sense embuts “Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?".

Revisant la premsa espanyola intueixo que podem haver problemes, ja que hi han alguns mitjans que magnifiquen la noticia i la plantegen com l'inici del trencament d'Espanya. Tant el govern central com organitzacions feixistes, coincideixen que poden prendre mesures contra la consulta popular.


A Arenys de Munt l'alcaldia és de l'ENTESA, organització on milito, des d'aquí tot el meu suport a l'ajuntament per la valentia de tirar endavant la consulta popular. Per molt que es vulgui criticar, el que passarà a Arenys de Munt el 13 de setembre serà un acte de llibertat i de democràcia participativa.

A Arenys de Munt, el dia 13 de setembre, tindrem l'espectacle de l'amenaça garantit gràcies a la presència d'una organització feixista. La democràcia els permet estar presents per acollonir als ciutadans que estan convocats a les urnes per reflectir la voluntat referent al futur de Catalunya.

Sempre he estat d'acord a que tots els pensaments polítics tenen dret a manifestar-se, però permetre la manifestació el mateix dia de la consulta... crec que resulta fins i tot perillós, a més d'indigne veure passejar per els carrers a persones amb simbologia franquista.


Encara hi han molts avis i avies que van patir la violència del feixisme, la repressió i els silencis imposats per la dictadura, no podem permetre que aquestes persones es tornin a quedar tancades a les seves cases per temor a retrobar-se amb els malparits que tant mal van fer a Catalunya i la seva gent.


El 13 de setembre, tots i totes a Arenys de Munt!


extret d' Articles-i-Reflexions

2 comentaris:

Vicent Terol ha dit...

Em semblen molt interessants aquesta consulta i les reaccions dels nacionalistes espanyols. Es tracta d'una consulta no vinculant (evidentment). No és interessant saber què opina el poble en relació a temes com el desig d'independència? Qui s'oposa és perquè té por que la visió de la realitat supose combustible per al nacionalisme català.

Jo sols he de dir que sent enveja d'Arenys de Munt perquè no imagine, a dia de hui, una cosa semblant al País Valencià.


Salut, Thor!

LoyKaPV ha dit...

Que és podía esperar de l'estat "democràtic" espanyol? Demostren día si i día també per quin cami van, que és el mateix que en la època del tio aquell d'un sol ou. Sols que ara ho fan més sutilment, ja no poden afusellar com abans, aquestos nostàlgics...que coses.

Asi les úniques coses semblants que es fan son els referèndums per eliminar la denominació "País Valencià" dels carrers. Una autèntica vergonya.

Publica un comentari a l'entrada