dissabte, 12 de setembre del 2009

La "democràcia" dels Falangistes


Els organitzadors del referèndum reben amenaces de grups feixistes
La manifestació falangista permesa que tindrà lloc aquest diumenge coincidint amb la consulta popular per la independència ha obligat els organitzadors del referèndum a prendre mesures de seguretat. El president del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) i membre de la CUP, Josep Manel Ximenis -el qual fa uns dies va denunciar que hi ha gent del poble que està rebent "amenaces i coaccions", rep des de fa uns quinze dies protecció policial. Per la seva banda, el membre de la Comissió Organitzadora de la Consulta, Ramon Pujol, ha denunciat que s'han rebut trucades amenaçadores i que han amenaçat telefònicament amb cremar els bars i els boscos d'Arenys de Munt.
D'altra banda, l'alcalde arenyenc, Carles Móra, també tindrà protecció policial especial aquest diumenge, en motiu de la consulta i la manifestació de La Falange.
El membre de la Comissió Organitzadora de la Consulta, Ramon Pujol, ha denunciat a través d'un escrit difós pel Facebook que el jutge doni la raó a La Falange i permeti la manifestació 'malgrat que aquesta setmana han amenaçat telefònicament amb cremar els bars i els boscos d'Arenys de Munt'. A més ha afegit que 'intenten per tots els mitjans que no fem el referèndum simbòlic, utilitzen la por i el terror per fer-nos abdicar del nostre dret a la llibertat' però Pujol es mostar convençut que 'no podran'.
Aquesta setmana, la justícia va autoritzar que la manifestació de La Falange se celebri el mateix dia de la consulta independentista malgrat que el departament d'Interior liderat per Joan Saura havia ajornat la manifestació falangista una setmana al·legant qüestions de seguretat per la seva coincidència amb la consulta.