dissabte, 19 de setembre del 2009

Rapsodes


Rapsodes és una jove formació, que ara per a ara, representa la proposta més seriosa del hip-hop interpretat en valencià. Rapsodes començaren a enllaçar ritmes i rimes a la comarca del Camp de Túria a finals de l’any 2005. En només tres anys han aconseguit un repertori de qualitat per al directe, i un magnífic primer treball discogràfic “Contes per Versos”, produït per Marc Martínez (Malsum, Affkt, B300), i editat per Més de Mil Records.

La formació de Rapsodes està integrada per Andreu Laguarda aka Menjatallarins (Sintes, Samples, i Veus), Ivàn Almero aka Kapoll (Veus), Mireia Vives (Veus) i David de Matias aka Dr. Nitrofoska (DJ).

Els temes de Rapsodes combinen ritmes electrònics d’avantguarda amb altres més jazzie o folk i on lletres divertides, humanes i íntimes, es mesclen amb textos més reivindicatius i de realitat social. La mescla de tot açò és el que els Rapsodes anomenen: Electro Hip-Hop Orgànic.

La presentació oficial de Rapsodes es va produir el passat 24 de març del 2007 al "Tots per l’aire Festival", havent fet anteriorment xicotetes aparicions en directe a alguns concerts de Bakanal (amb qui comparteixen membres). Des de la presentació del grup fins ara han passat pels escenaris d’innumerables pobles del País Valencià, i d'altres a Catalunya, Madrid i França.

Rapsodes han sigut teloners de grans grups del hip-hop estatal com SFDK. Cal dir, però, que no es limiten només al circuit hip-hop, com ho demostra el fet d’haver compartit escenari amb gent com S.A, Pirat’s Sound Sistema, Obrint Pas, Banda Bassotti, La Kinky Beat, Feliu Ventura, Òscar Britz, La Gossa Sorda, NY Ska Jazz Ensemble, Desechos, Sant Gatxo, Soul Atac i La Pulqueria, entre d’altres.

En quant a premis, Rapsodes han estat guardonats amb el primer premi al Circuit de la Música en valencià 2008, el premi a millor maqueta als premis Ovidi Montllor 2007 a la música en valencià, així com el premi especial del públic a millor videoclip al festival de cinema en valecià Inquiet 2007 amb “Rap a dit”.

Actualment estàn inmersos en la gira “Concerts per Versos”, presentant el seu primer treball discogràfic, i preparen un EP amb col•laboració amb Malsum, el duo valencià referent del D&B a nivell mundial.


1 comentari:

Jaume Pros ha dit...

Et voldria enviar un mail. Com ho puc fer? Pots contactar en privat amb mi des del meu bloc.

Publica un comentari a l'entrada