dimarts, 15 de setembre del 2009

Espoli fiscal Espanyol


Si repasseu el mapa fiscal de “l’estat espanyol” comprovareu com la igualtat tan proclamada pels polítics espanyols no existeix. El País Basc i Navarra ténen règims forals de concert econòmic. Excel·lent. Per què ells sí i nosaltres no? És això igualtat? Atenent a aquesta circumstància deixem de banda els territoris d’Euskal Herria i centrem-nos en la resta de “l’estat”. Tret de Madrid, que ha crescut per motius polítics i de capitalitat, els únics aportadors a l’estat som, precissament, els territoris dels Països Catalans, la resta de territoris, els castellans, són perceptors de l’estat. És a dir, nosaltres paguem per a que ells puguen rebre. Nosaltres tenim infraestructures i serveis socials públics deficitaris per a que ells gaudeixquen d’excel·lents autovies gratuïtes, d’excel·lents línies de ferrocarrils, d’excel·lents hospitals, escoles i instituts…
El govern espanyol, davant les evidències i les queixes reiterades pel nostre finançament argumenta que els tributaris no són els territoris, sino les persones; aleshores si els tributaris són les persones, com s’explica que al País Valencià tenim una Renda per Càpita per davall de la mitjana espanyola i el nostre país continua sent aportador i no perceptor? Per què patim serveis públics deficitaris i sobre-saturats? Per què encara paguem per utilitzar les autopistes? Per què paguem impostos que a altres autonomíes no paguen? Per que no tenim dret a un règim de concert com Euskal Herria? Igualtat? Em ric jo de la igualtat espanyola.
Amb la Independència seriem una nació capdavantera d’Europa i l’estat espanyol s’enfonsaria perquè viu de nosaltres, ens espolia… A què esperem, doncs?

Excel.lent comentari trobat a Catalans Reaccionem