dissabte, 21 de novembre del 2009

La ILP per poder veure TV3 ja ha recollit més de 200.000 signatures

La Iniciativa Legislativa Popular que fa vora d'un mes va presentar Acció Cultural del País Valencià (ACPV) està trencant totes les expectatives. A dia d'avui, unes 200.000 persones ja han signat per una Televisió sense Fronteres, una iniciativa que pretén garantir la recepció de TV3 al País Valencià. Això suposa un ritme d'al voltant de 30.000 firmes setmanals.

La iniciativa d'ACPV vol legalitzar definitivament les emissions de TV3 al País Valencià i, de passada, aconseguir un reconeixement legal de l'existència de les realitats catalana, basca i gallega, per tal que es respectin els seus espais de comunicació. Actualment, la Generalitat Valenciana disposa de 4 o 5 canals de TDT que no estan ocupats, i podrien anar perfectament a cobrir les emissions de la televisió pública del Principat.

Ara per ara, l'organització compta amb el suport de 1.500 fedataris, que són els encarregats de desplegar la infraestructura a tot el país per fer possible la recollida de firmes. Actualment hi ha 70 taules desplegades al País Valencià, al Principat i a les Illes, on més de 200 col·laboradors s'encarreguen d'estendre la iniciativa. Tot i això, està previst que en els propers dies s'ampliïn el nombre de fedataris i de taules repartides pel territori.

Les ILP són iniciatives ciutadanes que tenen l'objectiu d'aconseguir aprovar una llei mitjançant una recollida de signatures. En el cas espanyol, es requereixen 500.000 signatures vàlides per poder tirar endavant el procés. Per tant, Televisió sense Fronteres està gairebé a la meitat del camí, ja que necessiten recollir 300.000 signatures més per assegurar-se que la proposta arribarà al Congrés espanyol. Els organitzadors asseguren que fins i tot “es podria superar de llarg aquesta xifra, tenint en compte el ritme de signatures recollides”.

Punts per anar a signar!
Si encara no ho has fet, a què esperes?

1 comentari:

Jaume C. i B. ha dit...

Crec que a nivell de comunitat autònoma només són necesàries 50.000 signatures.
El que hauria de fer el senyor Camps és acomplir els acords que va signar en tant que aquí a Catalunya si que podem veure Canal 9 ja que TVC li va cedir un canal del multiplex i això implicava que al País Valencià s'hauria de poder veure TV3.

Publica un comentari a l'entrada