dimecres, 18 de novembre del 2009

El jutge rebutja l'intent de Rus d'evitar el judici

Asi tenim cap per avall, al que va cridar "Arriba España" al plé parlamentari perquè els socialistes volíen llevar els honors de Xàtiva a el Paiasisim.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Xàtiva ha desestimat el recurs interposat per l'alcalde de Xàtiva i president de la Diputació de València, Alfonso Rus, demanant el sobreseïment de la causa oberta contra ell pels insults i amenaces que va proferir contra el professorat valencià. El jutge ha admés les al·legacions presentades per l'STEPV i dóna un termini de cinc dies a Rus, a comptar des del 17 de novembre, perquè interpose un recurs d'apel·lació contra esta decisió.
El judici s'hauria d'haver fet el 23 d'octubre però Rus, provant d'evitar-ho, va recórrer la resolució judicial. En el recurs, l'advocada de Rus al·legava que este ja havia demanat perdó públicament pels insults i les amenaces que va proferir en un acte públic el passat 25 d'abril contra el professorat valencià i que només es referia a tres professors en concret, en un intent de personalitzar els insults i amenaces i de deslegitimar el sindicat com a entitat recurrent.
Però el magistrat ha publicat hui una interlocutòria en què rebutja el recurs en base a dos principis:
D'una banda, considera que l'STEPV té "legitimació activa" per a exercir l'acció penal derivada de la falta per injúries, atès que els sindicats són "creats per persones naturals per tal de protegir els propis interessos i exercir les accions necessàries per a protegir les finalitats per a les quals han estat constituïts". Si el sindicat no poguera dur a judici Rus, el seu honor podria vore's perjudicat per les expressions de l'alcalde de Xàtiva, segons la interlocutòria.
Per l'altra banda, el jutge creu que les al·legacions del recurs d'Alfonso Rus han de sotmetre's a un judici oral, ja que el motiu d'este és, precisament, esbrinar si els fets denunciats van existir i si van ser comesos per la persona denunciada.
L'STEPV s'ha congratulat per la decisió del jutge i espera que el procés judicial continue "fins que es depuren les responsabilitats que se'n deriven". Segons l'opinió de l'STEPV, "en qualsevol societat que es diga democràtica, unes declaracions com les de Rus haurien de provocar el cessament fulminant dels càrrecs institucionals implicats".

trobat a Valencianisme.com