dimarts, 17 de novembre del 2009

PSC, PPC i Ciutadans s'unixen per formar "Españoleitor"



El Parlament vota a mitjans de desembre la “temuda” iniciativa legislativa popular.

PSC, PP i Ciutadans treballen conjuntament per rebutjar la votació que s'ha de celebrar al Parlament per la iniciativa legislativa popular (ILP) que pretén abolir les festes taurines a Catalunya. "És un treball seriós i rigorós, en què també participen l'empresa de la plaça de toros monumental de Barcelona, la Plataforma per a la Defensa dels Toros a Catalunya i la Federació Catalana de Penyes i Associacions Taurines", ha explicat aquest dilluns el diputat socialista David Pérez.

"Entre tots primer tractarem de frenar aquesta "amenaça", ha dit Pérez, qui ha indicat que en la votació, que es realitzarà a mitjan desembre, esperen que s'aprovin les esmenes a la totalitat, cosa que significaria que la "temuda" ILP quedaria rebutjada i, "per tant, no podria tornar a presentar-se de forma similar ni durant l'actual legislatura, ni en la següent", ha afegit.

Però el diputat socialista s'ha mostrat encara caut "pels passos que cal fer fins a arribar al final desitjat", explicant que "són molts els contactes que s'estan tenint i encara no hi ha res decidit".

Pérez ha afegit: "De CiU ens arriben inquietuds que en certa manera ens fan despertar esperances, encara que no serà tan fàcil, perquè volen una explicació molt clara. Potser això significa que cal passar al debat". "En qualsevol cas, estem intentant de fer les coses bé. No cal perdre la calma, ni baixar la guàrdia", ha recalcat Pérez.

En cas que en la primera votació fossin rebutjades les esmenes, la ILP passaria a la Comissió de Medi Ambient, en la qual les formacions proposarien els experts per defensar les dues postures.

I una vegada realitzat el debat en comissió, després d'haver discutit les esmenes parcials, el text tornaria al Parlament per ser sotmès a la votació definitiva, en una data per determinar entre abril i juliol de l'any vinent.

Les formacions que secunden aquesta ILP són ERC, que suma 21 diputats, i ICV-EUiA, que compta amb 12. Contra la iniciativa antitaurina hi ha el PPC (14 diputats) i Ciutadans (3, encara que un d'ells en el grup mixt), mentre que PSC (37) i CiU (48) han anunciat que donaran llibertat de vot als seus diputats.

1 comentari:

Jaume C. i B. ha dit...

CiU 48 + ERC 21 + ICV 12 = 81
PSC 37 + PP 14 + C's 3 = 54
Aquesta iniciativa pot tirar endavant sense problemes.

Ja veureu quin xivarri se sentirà a la capital de l'imperi i en les redaccions dels diaris que defensen les esències de la pàtria espanyolista, demanaran que s'envii l'exèrcit i que ens obliguin a veure una "corrida" a tots els catalans enemics de la fiesta nacional.

Publica un comentari a l'entrada