dimecres, 18 de novembre del 2009

Les mesquites de Manlleu fan campanya pel Sí

SMS25 feia pública ahir la notícia que els presidents de les dues mesquites que hi ha a Manlleu han ofert els seus locals per realitzar la consulta sobre la independència que es farà en aquesta localitat d'Osona. Segons diuen, “estarien encantats d'acollir aquesta consulta en les seves àmplies instal·lacions”. Els portaveus islàmics, però, han anat més lluny i han assegurat que estan disposats a fer campanya pel SÍ. Driss Enabruze, el portaveu d'un d'aquests centres, explica que “no pot ser que els catalans depenguem d'Espanya. Tenim la nostra llengua i la nostra història i tot el dret a ser lliures. Algun dia ho aconseguirem”.

Enabruze va arribar fa 36 anys a Catalunya, i és l'actual president de l'Associació per a la Solidaritat i el Desenvolupament dels Immigrants de Manlleu, a més de ser simpatitzant d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). L'imam de la mesquita, un marroquí de 37 anys, també afirma “estar a favor de la independència de Catalunya”. Segons explica, “jo visc i menjo a Catalunya i, per tant, estic amb els catalans”. A més, asseguren que aquesta consulta sobre la independència és una oportunitat d'integració per als immigrants de Manlleu. Cal recordar que, en aquestes consultes, els immigrants tenen dret a votar igual que qualsevol altre ciutadà. És per això, que els portaveus de les mesquites “animaràn a tota la comunitat islàmica de Manlleu a votar SÍ”.


Mentre que a Espanya, els espanyolistes volen fer fòra als immigrants culpant-los de totes les seues penalitats, en Catalunya aquesta bona gent es senten com a casa.