divendres, 7 de gener del 2011

Ja és suficient?

Algo que els peperos i blaveros no saben fer.


El PP per fí després de donar pel cul anys i anys negant la veritat de forma absurda ( tal com fan els ignorants blaveros), s'han tingut que tragar les seues paraules, perque encara com, el temps acaba possant a tots al seu lloc... i finalment, ha admitit que el Valencià i el Català són la mateixa llengua. Independentment del sentiment de la gent que es senta Valenciana, Catalana, Espanyola (l'actual, o siga, la Castellana), s'ha impossat la raó, perquè poc té a vore ixos sentiments en la ciència llingüística.

Es veu que la 'cabuderia' del govern (em negue a dir que és Valencià), ha costat uns 16.500 euros en despeses judicials relacionades amb la reiterada pèrdua de sentències. I és que per més que vulguen les seues "eminències" peperes no poden anar contra la raó, quan uns argumenten documentadament i ells ho fan fantasiosament. En prou vergonyes ens han possat internacionalment en les seues ridícules "proves" que han sigut, una rere altra provades com a autèntics...autèntics fraus!

Ara, gràcies a que després de 35 sentències en contra, el PP valencià admet la unitat de la llengua, la filología Catalana i la filología Valenciana queden igualades com al mateix, beneficiant a tots dos i per tant a la nostra llengua. És una bona notícia encara que alguns la utilitzaràn en contra dels valencians, els mateixos que no fan res constructiu per la llengua i la cultura valenciana, però es creuen ferms defensors emprant la llengua castellana en la seua croada personal...els mateixos que han estat utilitzant tot este temps per enfrontar a Valencians vs Valencians i Valencians vs Catalans. Divide et impera...

Així doncs, ja està la cosa feta? Doncs no, esperem que la cosa no quede ahi i continue avançant-se en la normalitat de la nostra llengua autòctona lluny de manipulacions i doctrines centralistes, i la millor forma de fer-ho és utilitzant la llengua, perque si nosaltres no la cuidem, qui ho va a fer?


Tio Canya, reviscola que a València has de tornar!

3 comentaris:

Jaume Pros ha dit...

La llengua ens identifica i ens uneix com a una unitat cultural. És la llengua el que defineix i dóna sentit als Països Catalans... Per això els atacs i els afanys diferenciadors. El valencià és una variant lingüística del català, diguin el que diguin. I, per cert, una variant que m'encanta quan l'escolto parlar. Potser em recorda la meva àvia, que era d'Anna, a l'Albufera valenciana.

LoyKaPV ha dit...

Exactament. I amb Països Catalans o sense, la nostra llengua deuría ser un pont i no un mur com ha sigut fins ara. A madrid saben que eixim molt mal parats de la nostra no-colaboració entre els Valencians i Catalans. La llàstima és que ací no saben els beneficis que aportaría si colaborarem. Obvi que és una variant, com el Català Oriental és una altra. I dins del pròpi Valencià hi han centenars de variants de cada Comarca, això vol dir que no són valencians tampoc? És el problema de la incultura.

A mi també m'agraden més els fonèmes Valencians que els Catalans. :p

És ben bonic que per a tu es relacione la teua àvia i el Valencià.

joannadal ha dit...

Hola gent, ací a Catalunya, no es parla el mateix català, en cap de les quatre provincies, es mes en Tortosa diuen que no parlen català, parlen el tortosì, si tinguerem que anar a garrotades per aixo, imagineu-vos.
Que les nostres llengues, son filles de la mateixa mare, no te discusiò, es mes, s'han de mantenir totes les variants, perque, crec, es mes riquesa cultural.
Mà mare era d'Algemesì, va viure mes de 50 anys a Catalunya, pero aquell accent, no el va perdre mai.
Una abraçada des de'l Baix Empordà.
Per cert, genial el video del "Tio Canya".

Publica un comentari a l'entrada