dilluns, 25 de maig del 2009

Ignorància Valenciana la teua, i cada día la de més gent! ;)




Aquest vespre m'he partit el cul, (per no plorar) llegint comentaris escrits per "valencianistes" que reproduïré asi tot seguit:


-"Lo que yo no entiendo es porque siguen los catalufos intentando hacerse con nuestra tierra si no los quiere ni su padre y encima el valenciano no es catalán , si los colonos fueron menos del 10% y la mayoría vinieron de aragón. El valenciano ya estaba aqui antes de que vinieran ellos, que lo trajeron los romanos. Viva Valencia! Viva España!"



Resposta per la meua part:


Tens raó en quel Valencià no vé del català i es un dialecte del llatí, és més, el valencià ja es parlava en l'edat de pedra quan asi en el país valencià van apareixer el australopitecus i es deien entre ells "xè collons passam ixa pedra de sílex que vaig a tallar una peça del tratge de fallera". Més tard van arribar els fundadors de roma que enamorant-se d'aquesta llengua mil.lenària la portaren a la seua terra creant-se així el llatí, ja que abans parlaeven en sons guturals i senyes. Es varen crear forts llaços d'unió entre el poble romà i el valencià, pràcticament tots els díes es feen falles i paelles mentre es llançaven petardos.Tinc per antés que en aquella època la Rita ja ho organitzava tot allò. Un temps després van vindre els àrabs, que portaven una llengua i una escriptura completament diferent i la van impossar al nostre poble fet que encara es troben paraules a la nostra llengua que provenen del àrab i també, molts noms de pobles. Però aixina i tot un grup d'irreductibles valencians, molt probablement junt a forces de Julio César i una coalició de Ibers, que sumats a forces Gales, Egipcies, Nòrdiques, Germanes,Catalanes,Castellanes,Azteques,Inques,Malles,Africanes i d'EEUU, resistïen encara al invasor, parlant com no, en Valencià.

Aixina i tot, al cap d'un temps un rei anomenat Jaume I, va agafar cent soldats i en alioli i encara que parega increïble, un xupaxup, va reconquestar el país valencià. Al veure que en aquella terra misteriossament es parlava una llengua idèntica al del principat de Catalunya, va decidir fer del català l'idioma oficial de tot el país valencià, aixina també s'asegurava quels aristòcrates d'Aragó no anexionaren el territori al seu regne. Però això no va agradar a la gent d'así, i als crits de "Vixca València, Vixca Espanya i el Rei!!" van prendre la ciutat de valència i van dir que de català res, que asi es parlava en valencià i aixina s'ha quedat. Servint lleial i gloriosament al imperi Espanyol que...encara que existeix prou després de la corona catalano-aragonessa, paréix que ja estava fortament arraïgada a la mentalitat...mentalitat?...als llibres de l'ESO dels valencians...

No sé com encara a dia de hui, s'atrevixen els catalans, que segurament la seua llengua prové de la mil.lenària llengua valenciana, que està més que provat, ja es parlava a l'antic egipte, a atrevir-se a dir que el valencià prové de la seua llengua... no ho enténc...tampoc entenc com els nostres cognoms són els mateixos ni com ens entenem tant perfectament...el que si entenc es que el valencià es diferèncie en certa mesura, sobretot quan diguem coses com "entonces", "enferm" o "eso mism".


Com sabem els valencians de la història de la nostra Terra...GRÀCIES PP!

1 comentari:

Carme ha dit...

Gràcies per passar per Catalans reaccionem...de veritat que t´ho agraiexo.
De totes maneres aquest bloc que tens tu és dels que en a mi m´agraden i no serà la darrera vegada que et visitaré.
De moment, aquest escrit amb el teu permís i la teva identitat, el porto allà---! Arderà troya !!! entre algún valencià que no comparteix el teu criteri.
Moltes gràcies per tot. Salut!

Publica un comentari a l'entrada