diumenge, 17 de maig del 2009

No tot van a ser males notícies...




Dihuit mil persones clamaren en Alcàsser per a reivindicar el Valencià com vehícle de comunicació per a construir un sistema educatiu plurilingüe.
Amb el lema El Valencià és de tots, els xiquets, mares, pares i profesors de 19 municipis de l'Horta Sur participaren en la cercavilla que va recorrer els carrers de la localitat en un ambient festiu i on la música en Valencià fou la protagonista.

Els organitzadors es felicitaren per la gran acollida d'Alcàsser respecte aquest encontre. En concret, el president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, alabà l'augment en la participació i explicà quel que participa en aquesta Trobada "també ho fà en el marc reivindicatiu d'una escola millor, d'un sistema educatiu plurilinüe real que tinga com a base l'aprenentatge de la nostra llengua."

Per la seua part, el president de Guaix-Coordinadora de l'Horta Sur, Vicent Moreno, destaca el civisme dels asistents, "la bona organització d'aquesta cita multitudinària i el gran èxit de participants interessats en potenciar nostra llengua".

Els xiquets participaren durant tot el vespre en els 92 tallers deportius,artesanals i culturals dispostos en la plaça del Mercat i el seu voltant.
Tant que determinats llocs es van fer impracticables per la gran quantitat de persones que s'agolparen en les activitats de "globoflexia", maquillatge, ceràmica i fang, bombes de sabó, elaboració manual de "broxes" i passadors per al pèl, marcapàgines i obres d'art en miniatura.

Una de les activitats esportives que més va agradar fou la pilota valenciana, on es podía vore als xiquets de l'Escola de Pilota d'Alcàsser jugant una partida de raspall.El recòdrom i la tirolina foren la pràctica elegida pels més aventurers.


En la XXII Trobada d'Escoles en Valencià d'Alcàsser estaven representades 85 escoles -col.legis i instituts- de tota la comarca, on els profesors i les Asociacions de Mares i Pares d'Alumnes dels centres portaven mesos treballant en l'organització del encontre. La implicació de la comunitat educativa fou tal que, desde primera hora del matí, un centenar de voluntaris va acudir a Alcàsser per a que tot estiguera a punt per la gran trobada amb el valencià.


extret i traduïte de Levante-emv