dilluns, 11 de maig del 2009

L'esclavitut del País Valencià davant Espanya





TÍTULO 1: LA COMUNIDAD VALENCIANA

Artículo 1º.
  1. El pueblo valenciano, cuya forma histórica de institucionalización política fue el Reino de Valencia, se constituye en Comunidad Autónoma de acuerdo con lo dispuesto en la Constitución y en el presente Estatuto, con la denominación del Pais Valenciano.
(...)

Artículo 5º.

La bandera del País Valenciano está compuesta por cuatro barras rojas sobre fondo amarillo, con franja azul junto al asta sobre la que se sitúa el escudo del Consell.

(...)

Artículo 7º.
  1. Las dos lenguas oficiales de la Comunidad Autónoma son el valenciano y el castellano. Todos tienen el derecho a conocerlas y usarlas.
  2. La Generalidad Valenciana garantizará el uso normal y oficial de las dos lenguas y adoptará las medidas necesarias para asegurar su conocimiento.
  3. Nadie podrá ser discriminado por razón de su lengua.
  4. Se otorgará especial protección y respeto a la recuperación del valenciano.
  5. La ley establecerá los criterios de aplicación de la lengua propia en la Administración y en la enseñanza.
  6. Mediante ley se delimitarán los territorios en los que predomine el uso de una y otra lengua, así como los que puedan exceptuarse de la enseñanza y del uso de la lengua propia de la Comunidad.

Adopten senyera amb franja blava, però amb l'escut de la Generalitat.

Presenten l'Estatut al Congrés dels Diputats de Madrid i allí imposen la senyera orlada de corenes i canvien el nom oficial de País Valencià pel de Comunitat Valenciana.

I com ho fan? La Unió del Centre Decmocràtic o UCD, adalit del blaverisme, és un partit minoritari en el País Valencià i no pot imposar sino part de les seues tesis en l'Estatut de Benicàssim ( senyera coronada vs. senyera cuatribarrada, denominació de "valencià" vs. "català", denominació de "Regne de València" vs. "País Valencià").En canvi, té suficient capacitat per a bloquetjar l'acció dels partits majoritaris.Quan porten l'Estatut al Congrés de Diputats, doncs imposen tot el quels fà falta, com la senyera, i només eligixen la denominació de Comunitat Valenciana, ni tansols País Valencià.

Moralines: En tenim dos tergiversacions.

1.De la història.Tal vegada molts no sàpiguen res de tot açò i pensen quel valencianisme és i deu ser anticatalanista. Pues no. Aixina no és. Ixa es només una instrumentació interessada de les dretes i,més encara, de les de ultradreta.

2.Del estatut. El poder en Espanya no va de baix a dalt, sino de dalt a baix. Desde el Govern Central es pot distorsionar la voluntat popular.


extret i traduït de Jordi Orwell