dimecres, 13 de gener del 2010

A reveure, Espanya!

Espanya és “una nación arrastrada al borde de su resistencia institucional por culpa de un nacionalismo disparatado y egoista. Un nacionalismo que sólo puede sobrevivir sobre la base de vampirizar al resto de España“. Són paraules del totpoderós César Vidal, un més d’eixos “periodistes” convertits en retors a la vella que defensen (indirectament la majoria de vegades, però directament sense vergonya d’altres) una Espanya que ha de restar al record.

No ho entenen des d’Espanya? Eixa Espanya no som nosaltres. Com reflexionava Suso del Toro al seu treball “Espanyols tots”, aquests mitjans de comunicació de dretes (però també molts d’esquerres escrits baix els interessos madrilenys) ens presenten una idea d’Espanya dominant construïda sobre el nacionalisme castellanista i que ha arribat fins nosaltres directament des del franquisme. Sense parades.

César Vidal ha tornat al timó del seu programa nocturn a Esradio i des d’allí llança missatges cap al nacionalisme independentista català (i gallec, basc, valencià, andalús) convidant-los a abandonar Espanya, a dir “a reveure i si no ens vegem millor”. César Vidal és una nacionalista perifèric, un independentista convençut, un lluitador català, valencià o basc, com ho preferiu.

"Ningú llança (a excepció de la gent de la seua “calanya”) tantes proclames que mobilitzen els independentistes sense estat. Són tant que ens fan entendre que nosaltres no som gens com ells."

El possible és necessari. Cal lluitar pacíficament, cal treballar o diluir-nos. Amb mata de jonc (política) o sense ella. Parlant català i fent-los adonar-se’n que som iguals però que som diferents i que no van a aconseguir homogeneïtzar-nos. Apliquem eixe lema ecologista de “pensa globalment, actua localment”. Mirem el món des de la nostra terra, en clau valenciana i no permetem que ens diguem que és ser valencià.

Gràcies a aquests espanyols per deixar-nos tan clar que és Espanya i fer-nos entendre que no tinguem res a veure amb ella. A reveure, Espanya.

Text escrit per Carles Senso a PICA'M

3 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Espanya, des del nostre punt de vista, són les tensions creades per un estat castellà que no va aconseguir absorvir els estats catalans i uns estats catalans incapaços de lliurar-se de l'intent homogenitzador del nacionalisme castellà,... un estat ruïnos en punt mort que, amb la situació actual, només pot evolucionar fragmentant-se.

LoyKaPV ha dit...

Ixe és el punt de vista de qualsevol persona que té dos dits de front i és capaç de veure la realitat per damunt de la desinformació i manipulacions interesades.

Jaume C. i B. ha dit...

A César Vidal se li hauria de demanar que aclarís que vol que fem. Critica l'independentisme català i l'acusa de tots els mals del món, és a dir de voler destruir Espanya, i convida als catalans a tocar el pirandó. Primer s'hauria de posar d'acord amb ell mateix i després parlar.

Publica un comentari a l'entrada