dijous, 21 de gener del 2010

Sant Gatxo


Sant Gatxo és un grup de power-pop indie-rock creat a la Vila Joiosa en 1993. El seu últim disc, Si tanque els ulls, va obtindre un reconeixement unànim de crítica i públic que li valgué el Premi Ovidi 2007 al millor disc de pop/rock en valencià.

És un grup ben consolidat al Pais Valencià, amb mes de 200 actuacions per tot el nostre territori i un potent directe en el que es barreja el rock més fresc i actual amb notes de punk i ska. SANT GATXO és un dels pocs grups valencians que ha aconseguit fer-se un lloc a multitud de concerts fets al Principat, i que té la sort de actuar a les illes amb assiduïtat. Entre els festivals més importants cal destacar: REBROT, ARBÚCIES, SENGLAR ROCK, MONIÀTIC FESTIVAL, ALMADRAVA ROCK, XOCOROCK……entre altres, compartint cartell amb grups com Boikot, Sex Museum, El Último ke cierre, Eskorzo, Hechos contra el decoro, Banda Hachís, Dusminguet, Skalariak, Macaco, Brams, Els Pets, Sopa de Cabra, Lax’n’Busto, Obrint Pas, Porretas, Habeas Corpus, Banda Bassotti...entre altres). SANT GATXO ha estat guanyador de diversos premis a concursos i ràdios obtenint sempre bones crítiques en tots els mitjans.

El nom del grup prové de la paraula sangatxo, pròpia de la comarca de la Marina per a anomenar la part negra de la carn del peix blau com la melva, la tonyina o el bonítol.

Els seus discs són Sant Gatxo (1998), Quan ja és tard (2002) i Si tanque els ulls (2006)