divendres, 29 de gener del 2010

Tren Gandia-Oliva-Dénia

La manifestació pel tren de rodalies Gandia-Oliva-Dénia tindrà lloc eixirá demà a partir de les 17′30h. des de Torrecremada fins arribar al carrer La Via de Dénia on l’artista de Xàbia Toni Marí llegirá el manifest. Recordem que el PP va rebutjar les esmenes relacionades presentades per Compromís a les Corts Valencianes mentre el PSOE feia el mateix al Congrés dels Diputats a les esmenes que presentava CiU.

A continuació podeu trobar la moció presentada per diversos grups municipals del BLOC als ajuntaments de les comarques afectades per esta manca d’una’infraestructura bàsica per al benestar i el desenvolupament sostenible d’estes localitats. En total són unes 200.000 les persones afectades el que converteix este comarques en l’únic lloc d’Europa de similars característiques que no té connexió ferroviària.


EXIGIM EL TRAM FERROVIARI GANDIA - DÉNIA

Des de l’any 1974 en que es va desmantellar la línia Gandia - Dénia, les ciutats i els pobles de la nostra comarca han patit un aïllament de comunicacions provocat per la inexistència de transport ferroviari i un insuficient transport públic per carretera. Aquest aïllament és especialment significatiu amb la comarca de la safor i de la nostra capital, la ciutat de València.

La línia fèrria Gandia - Dénia és un element molt valuós per assegurar el futur desenvolupament de les ciutats i pobles de la nostra comarca, la dinamització de la nostra economia, i el seu lligam amb les comarques veïnes, i a més a més, per promoure el nostre turisme, l’educació, la cultura, i el patrimoni, per si mateixos i com a element estratègic de desenvolupament.

Durant els últims 20 anys han hagut continus anuncis, tant per part de representants del govern espanyol com de la Generalitat Valenciana de la imminent execució de les obres. Seria tediós enumerar-los tots, però per la seua proximitat i actualitat caldria recordar que al febrer del 2007 el govern espanyol i la Generalitat Valenciana es van comprometre a executar les obres de millora de línia Xàtiva – Alcoi i de construcció de la línia Gandia – Dénia, per considerar-les elements bàsics de comunicació de les comarques centrals del País Valencià.

El passat 14 de juliol de 2009, el president de la Generalitat Valenciana i el ministre de Foment van anunciar una sèrie d’acords en matèria de comunicacions ferroviàries, i entre d’altres, l’elaboració d’un pla de rodalies per al nostre territori, en el qual s’analitzaria el corredor de la costa.

En aquest mateix encontre es va anunciar la signatura d’un protocol de col·laboració per a la modernització de la línia Xàtiva – Alcoi, però ni els representants del ministeri, ni els de la Generalitat Valenciana van fer esment a l’altre projecte vertebrador de les comarques centrals: la línia fèrria Gandia – Dénia. I això que aquesta línia ja compta amb tots els estudis econòmics i de viabilitat favorables i el tram Gandia – Oliva compta amb l’estudi d’impacte ambiental, el projecte constructiu i el consens de les poblacions afectades.

Per tot això, el grup municipal CIBE-BLOC a l’Ajuntament de Benissa porta al ple de hui la següent

PROPOSTA D’ACORD

1.- Exigir al govern espanyol i a la Generalitat Valenciana que al pla de rodalies per a la Comunitat Valenciana que s’ha de presentar al gener del 2010 aparega la línia Gandia – Dénia com a primera prioritat.

2.- Exigir al govern espanyol i/o a la Generalitat Valenciana la dotació pressupostària per iniciar les obres del tram Gandia – Dénia.

3.- Desvincular aquest projecte de qualsevol altre que puga endarrerir la seua urgent execució.

4.- Convocar per mig de la xarxa d’alcaldes de la marina alta una manifestació i/o concentració ciutadana a Dénia com a capital de la nostra comarca abans de finalitzar aquest any per tal de reivindicar aquesta necessària infrastructura que complemente la que es farà el pròxim 28 de novembre a Oliva.

5.- Donar trasllat del present acord al Ministeri de Foment, a la Conselleria d’Infrastructures i Transports i a la Presidència de la Generalitat Valenciana.

extret del PICA'M