dimarts, 12 d’abril del 2011

La llista de la vergonya


Les llistes autonòmiques i municipals del PP per al País Valencià són un insult i una burla al poble valencià, encara que la paraula que millor les definiríen és: vergonyoses! Avalades per Rajoy (que o bé està "en el ajo" o el tenen agarrat pels collons) i la direcció nacional del partit. És la confirmació, per si algú a hores d'ara encara tenia dubtes, que el PP és el partit més permissiu actualment amb la corrupció.

Les llistes del PP valencià, les d'Alacant, Castelló i València estan contaminades per corruptes. En totes elles, els corruptes apareixen entre els primers. La més encorruptada és la d'Alacant. Els noms de la vergonya són:


-Per Castelló:

-Vicente Rambla: Número 4 a la llista de Castelló. Actualment és vicepresident primer del Govern valencià. Anticorrupció li assenyala en dos delictes electorals per finançament il.legal del partit a les eleccions autonòmiques de 2007 i en les generals de 2008.

-Ricardo Costa: Número 7 a la llista per Castelló. Està imputat pel TSJV per un delicte de suborn passiu pels regals rebuts per la trama Gürtel. Anticorrupció demana que se li s'investigue pels mateixos delictes que a Rambla. Va ser suspès temporalment de la seva militància i se li va destituir com a secretari general del PP a la Comunitat Valenciana i com a portaveu del partit a les Corts. No obstant això, recentment se li va restituir la militància i actualment és diputat autonòmic i coordinador de l'àrea econòmica del grup parlamentari.


-Per València:

-Francesc Camps: Número 1 de la llista per València. Imputat per suborn per acceptar els regals de la trama Gürtel, cosa que ell segueix negant. Anticorrupció vol que se li s'investigue per altres delictes, com ara, finançament il.legal en les campanyes electorals de 2007 i 2008, suborn propi, prevaricació en l'adjudicació de contractes, delictes fiscals, i delictes de falsedat en document mercantil. Actualment és el president de la Generalitat valenciana.

-Jorge Bellver: Número 16 en la llista per València. Imputat per prevaricació per haver aprovat la construcció d'un aparcament subterrani sota el Jardí de Monforte sense l'informe de la Direcció General de Patrimoni. Si és elegit diputat, podrà acollir-se a la seva condició d'aforat per exigir que el seu judici se celebri en el TSJV. Es demanen per Bellver vuit anys i mig d'inhabilitació per a càrrec públic. Actualment, Bellver és regidor a l'ajuntament de València.


-Per Alacant:

-Sonia Castedo: Número 1 en la llista per Alacant. Està imputada per tres delictes relacionats amb les seves etapes al capdavant de la regidoria d'Urbanisme (2003-2010) i al capdavant de l'alcaldia d'Alacant (el 2008). Se l'acusa de revelació d'informació privilegiada, tràfic d'influències i suborn. Els fets delictius són: La revelació d'informació privilegiada a Ortiz sobre l'elaboració del nou PGOU. El segon és el disseny d'altres aspectes del PGOU relacionats amb l'edificabilitat en programes urbanístics "a la mesura d'Ortiz". El tercer té a veure amb la remodelació de l'estadi Rico Pérez, estadi de l'equip de l'Hèrcules, a favor dels interessos d'Ortiz. Actualment, Sonia Castedo és alcaldessa d'Alacant.

-Milagrosa Martínez: Número 3 a la llista d'Alacant. Anticorrupció l'assenyala com a autora d'un delicte de suborn quan el 2006, sent consellera de Turisme, va acceptar un rellotge valorat en 2.400 euros com a regal d'Álvaro Pérez, el Bigotes (cap de la trama Gürtel a València), després d'haver contractat a dit a diverses de les seves empreses. Actualment és presidenta de les Corts Valencianes (el parlament valencià).

-Luis Díaz Alperi: Número 4 en la llista per Alacant. Dins de les actuacions pel cas Brugal, se li assenyala els mateixos delictes que a Sonia Castedo. Va rebre regals d'Enrique Ortiz (s'assenyalen, concretament, un viatge a Balears el 2008, realitzat en un iot d'Ortiz, i un viatge en avió a Grècia). També es destaca la compra de sòl protegit a Agua Amarga per urbanitzar-lo. El 2008, sense donar cap explicació, va dimitir del seu càrrec com a alcalde d'Alacant, sent succeït per Sonia Castedo.

-David Serra: Número 10 en la llista per Alacant. Anticorrupció l'acusa de delictes electorals pel finançament irregular en les campanyes de 2007 i 2008. Actualment és diputat autonòmic i vicesecretari d'Organització del PP valencià.

-Pedro Hernández: Número 13 en la llista d'Alacant. Haurà de respondre davant la Justícia per l'operació de compra-venda d'una finca que li va reportar una plusvàlua de 5,4 milions d'euros. Va comprar una finca en sòl rústic a la localitat d'Almoradí per 180.000 euros i dos anys després la va vendre per 5,6 milions. Se l'acusa de tràfic d'influències i informació privilegiada. Actualment és alcalde de Torrevieja.

-Yolanda García: Número 19 en la llista d'Alacant. Està implicada, segons la Fiscalia, en els delictes electorals de 2007 i 2008. Actualment és diputada autonòmica i tresorera del PP valencià.