divendres, 1 d’abril del 2011

Impunitat ultradreta i les seues conseqüències


Alex, un turista francès de 36 anys que es trobava a València les darreres festes de Falles, acabà la nit del 18 de març a l'hospital per la brutal agressió que va patir junt a dos amics valencians i el seu germà a mans d'uns energúmens armats amb punys americans. El resultat de l'agressió ha sigut la pèrdua d'un ull, la fractura del pòmul, una fractura cranial frontal i el trencament de l'envà nasal. L'atac va tindre lloc entre els carrers Borriana i Joaquin Costa, a la zona de la plaça de Cánovas, al barri de l'Eixample. Segons conten les víctimes, l'atac, que es realitzà gratuïtament i sense cap tipus de provocació prèvia, podria tenir motivacions racistes, ja que Alex, de pare grec i mare francesa, te certs trets àrabs. La policia no va aconseguir identificar els autors de la salvatge agressió, pel què les víctimes han posat denúncia i han demanat la col·laboració ciutadana per tractar de localitzar els bèsties, dels qui se sap que tenien entre 20 i 25 anys, vestien roba esportiva i portaven el cap rapat.

El pa de cada día a una terra on els grups d'ultradreta campen obertament baix el beneplàcit dels partits polítics centralistes. Els mateixos que ixen de "caça" en cap de setmana contra els inmigrants, homosexuals o qualsevol que no siga dels "seus". Els mateixos que van increpar a Laporta. Els mateixos que van pegar una palliça al administrador de Valencianisme.com i tants altres. Els mateixos salvatges. Esperem que els troben i jutgen. Però en aquesta terra...pot ser això és demanr massa i tot per lo vist.

Per altra banda, s'anuncià la creació de la primera Oficina d'Atenció i Solidaritat a les Víctimes de Delictes d'Odi al País Valencià, anunciada pel Moviment Contra la Intolerància i la Conselleria d'Immigració i Solidaritat, que prestarà orientació, assessorament i assistència jurídica i acompanyament a les víctimes de delictes d'odi. L'anunci es va fer a València en la presentació de la campanya 'Stop als crims d'odi a Europa'. També Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) s'ha sumat hui a les demandes d'ONGs i col·lectius per exigir una Fiscalia de Delictes d'Odi al País Valencià.

La solució a tot açò i tants altres problemes que tinguem els valencians és una major i millor educació. Tant senzill com això. Amb informació, descervellats com aquestos seríen anecdòtics i castigats.

Notícia vista a Antifeixistes.org