dilluns, 20 de desembre del 2010

No al tancament de webs!


Ens agradaria explicar perque el diumenge van tancar algunes webs. Si el proper dimarts 21 de desembre alguns polítics decideixen aprovar la Llei Sinde, el Internet que hem conegut canviarà per sempre, i milers de pàgines podran ser tancades des del poder.


Al llarg de l'últim any, s'ha publicat molta informació sobre la Llei Sinde, un projecte de censura d'Internet amagat dins el projecte de Llei d'economia sostenible. Et convidem a veure els vídeos, a escoltar, a llegir i a reflexionar. Quan t'hages informat sobre el perill per a les llibertats que representa la Llei Sinde, no et quedes quet. Ix al carrer i explica-li a totes aquelles persones que conegues, molt especialment a aquelles que viuen desconectades d'Internet.


La Llei Sinde no naix de la voluntat del poble, sinó que és una imposició estrangera. L'ambaixada dels Estats Units ha pressionat al govern per aprovar-la. Volen una Internet submisa i controlable, que siga útil per convèncer la població, com la resta de mitjans de comunicació controlats des del poder. No volen que la gent compartixca informació, no volen que sapiguem qui mou realment els fils, no volen que sapiguem com s'enriqueixen empobrint a la resta de la població. Volen una xarxa esclava des de la qual vendre'ns la seva visió del món.


Hi va haver una vegada un home que va creure en la pau i en la llibertat, i que va morir assassinat. Es deia Mohandas Karamchand Gandhi, i es va enfrontar a un imperi amb una primitiva eina: la seva filosa de filar. Va pronunciar aquestes paraules: "Si tres-cents milions de persones filaren una vegada per dia, no perquè un Hitler l'hi ordenés, sinó perquè s'inspiraren en el mateix ideal, tindríem una unitat de propòsits suficient per aconseguir la independència."


Molt més de tres-cents milions de persones estan teixint cada dia aquesta immensa xarxa d'intercanvi de coneixement que es diu Internet. Milions i milions de persones compartim informació a través de xarxes obertes. Hem creat una cultura i tenim un objectiu comú i universal. Tot això pot canviar a partir del proper dimarts. La Llei Sinde és una tisora que permet tallar els fils que mantenen viva Internet, una xarxa que ha de seguir sent lliure i neutral, com a instrument de progrés, pau i llibertat.


Ajuda'ns a seguir teixint. Ix al carrer, explica als teus veïns, als teus amics, als teus companys de feina. No al tancament de webs!.