dilluns, 6 de desembre del 2010

Deficiència social


El País Valencià és una de les autonomies que menys persones dependents atén de tota Espanya, ja que 43 de cada cent valencians es troben en el "Limbo de la Dependència", tenen el dret reconegut però "desesperen" perquè no se'ls ha assignat el servei o prestació que els garanteix la Llei.

Així ho ha assegurat el president de l'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials, José Manuel Ramírez, durant una concentració davant de dependències de la Conselleria de Benestar Social a València convocada per la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència.

"Un valencià en situació de dependència té la meitat de possibilitats de rebre una prestació o servei que qualsevol espanyol dependent", segons Ramírez, que presideix l'entitat que realitza dictàmens i informes sobre la situació de l'aplicació de la Llei

El president de l'Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials ha assenyalat que denunciarà, juntament amb la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, "les últimes accions absurdes" presentada per la consellera de Benestar Social, Angèlica Such.

Aquestes accions, segons assenyalen, normativitzen els terminis d'aplicació de la Llei en 6 mesos, quan la Llei de procediment administratiu i els acords del Consell territorial ja han establert aquest període de temps.

A més, Such va anunciar la compatibilitat de prestacions i serveis, quan la Valenciana és la comunitat "més estricta" en aquest tema, i la figura de l'assistent personal, "que en quatre anys no hi ha ni un sol aa País Valencià".

Les dades, segons assenyalen, evidencien quel País Valencià és un dels territoris on més terminis existeixen i on major percentatge de "limbos de la dependència" presenta.

En l'acte s'ha lliurat en el registre d'entrada de la Secretaria Autonòmica de l'Autonomia Personal i Dependència una còpia de la Llei de procediment administratiu i de l'acord del Consell Territorial.

A més es presentarà l'anàlisi de les dades oficials del Sistema d'informació SISAAD (IMSERSO) que, amb dades de novembre de 2010, assenyala que catorze de cada mil espanyols són beneficiaris de la Llei de Dependència, mentre que a València només set de cada mil valencians reben alguna atenció.

Al País Valencià haurien d'estar sent ateses prop de 70.000 persones i en l'actualitat només s'atén a un poc més de 36.000, segons han denunciat durant la concentració "A València no es pot calcular el temps que es tarda entre la sol licitud i la resolució de valoració, ja que incorporen al sistema d'informació als dependents una vegada valorats, no registren les sol.licituds ", han explicat.

"La immensa paciència dels dependents valencians s'està esgotant. Confiem plenament en la batalla de la ciutadania al carrer, la premsa o als tribunals, que són el camí a seguir, enfront dels despatxos dels polítics sense ànimes i tecnòcrates aduladores
", han conclòs.

trobat al ABC
Quan es pateix espoli pel centralisme Espanyol, quan tinguem lladres al Govern Valencià i quan la gent és estúpida, és quan passen estes coses. Si Espanya és un estat de pandereta, els valencians estem demostrant ser els més burros de tots. I al final els que paguen per tanta irresponsabilitat, són els més vulnerables.