dimecres, 15 de desembre del 2010

Solidaritat Valenciana?... No


""""Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i el PSAN han acordat estendre organitzativament la formació liderada per Joan Laporta al País Valencià. Segons ha explicat SI, l'enquadrament orgànic dels adherits valencians es farà dins de l'estructura general de l'organització, de base comarcal i sense perjudici de la formació d'un òrgan d'àmbit de país.

Ambdues formacions també han acordat que la incorporació del PSAN es tradueixi en el pas previ en la seva participació en el primer Congrés Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència i, si s'escau, en les eleccions municipals del mes de maig.

Tant SI com el PSAN han fet una crida al poble valencià perquè 'denunciï l'espoli' al qual està sotmès per l'Estat i per tant, reclami la independència 'com a única solució a la crisi econòmica i a la salvaguarda de la llengua i la cultura pròpies'. """"

Això vaig poder llegir a alguns medis digitals, que volíen començar una iniciativa per la independència de la nostra terra...independentment de que siga Laporta, Carod, Mas, o qui siga, i el partit que siga, trobe que és una gran estupidessa.

Per què?

Primerament, Catalunya està a anys llum de València, mentre ells miren pel dret de decidir, nosaltres encara mirem pel dret d'existir. Asi a València abans que mirar per la independència, tinguem que reforçar més la pròpia identitat.Estem molt més fotuts que Catalunya, en gran part per la ignorància blavera que pot eixir reforçada d'aquesta aventura Laportista...no puguem passar de 0 a 100 de colp, encara menys si ens costa tant car.

Necessitem primer normalitzar la existència d'un front per la independència del PV i per partits polítics no espanyolistes (obviament), de caire completament Valencià. S'ha de consolidar la llengua i la identitat al Pais Valencià, que aquests últims anys ha estat molt malmesa...

És cert que patim "espoli fiscal", és cert que la corrupció dels "espanyolistes" és vergonyosa, també és cert que la solució a la crisi econòmica, crisi en la educació i a la salvaguarda de la llengua i la cultura pròpies passa o bé per una Espanya més justa, la Federal, o per la Independència. Però, el poble valencià és digne, gran, seriós, i autosuficient, per a tindre i viure la seua pròpia història i evolució, cap a una major consciència de poble, d´autogovern i d´independència. No necesitem que ens empenten deixa manera. Una cosa és ajudar, i altra és molestar. Val que molts Valencians estàn pensant en la mona de Pasqua, però despertar-los és algo que depén de nosaltres mateixa, no dels Catalans.

Alçar polseguera que no duga a cap lloc més que la popularitat d'un personatge polític, en aquest cas Laporta, no ens beneficia en absolut als Valencians.

Nosaltres tinguem la raó del nostre costat, hi han molts Valencians que saben com està l'asunt i moltíssims que estàn absorts pel nacionalisme espanyol (com molts valencians sabem, inmensa majoría en ínfima educació), el mensatge tant obert de SI faràn que molts es tanquen en banda, fent que ells perden, que nosaltres perdem i en definitiva, que tot el País Valencià perga.

Aixina que no, no trobe gens correcte l'aventura de SI. Done plé suport a la diversitat política, però no quan lluny de ser positiva, és negativa.