dilluns, 19 d’abril del 2010

La Facultat de Ciències Biològiques aprova una declaració en contra de les corregudes de bous


La Universitat de València s'ha sumat a la polèmica sobre la prohibició de les corregudes de bous. Concretament, la Facultat de Ciències Biològiques ha aprovat una declaració en la qual es mostra contrària a la Festa Nacional.

En la declaració s'incideix que el debat sobre les corregudes de bous i altres espectacles taurins sobre si constituïxen un patrimoni cultural a preservar o una crueltat intolerable està cada vegada més present en la societat espanyola i es recorda que la Generalitat Valenciana ha proposat la declaració de Bé d'interès cultural (BIC) per als festejos taurins.

Des de la Facultat es destaca que els estudis han posat de manifest una continuïtat evolutiva entre l'home i els restants animals molt major del que suggeria la concepció tradicional dominant en la nostra cultura. Així, incideixen que els animals posseïxen sistemes especialitzats en la percepció d'estímuls i que aquesta percepció va acompanyada d'un intens i desagradable component afectiu. Per tant, la conclusió a la qual apunten aquestes observacions és que «els bous experimenten dolor, estres i sofriment amb característiques semblants als dels éssers humans». De fet, recorden que la legislació de la UE reconeix explícitament que els animals «són éssers sensibles i establix com objectiu evitar als animals tot dolor o sofriment innecessari».

De la mateixa forma, en la declaració deixen constància que «les tradicions canvien, i pràctiques considerades acceptables fa tot just uns pocs anys actualment són il·legals o es consideren inacceptables». Per això, incideixen que la societat hauria de reflexionar sobre «si un espectacle en el qual la violència en viu forma part substancial, per més que hagi altres elements, és un bé cultural a preservar i transmetre a les futures generacions». «Evitar el dolor animal i transmetre a les noves generacions valors exempts de crueltat. A més, el maltractament als animals està renyit amb els valors de respecte i admiració per la naturalesa que intentem transmetre als nostres estudiants», segons consta en el document que finalitza mostrant la seva posició «en contra de les corregudes de bous i d'altres espectacles que es practica el maltractament als animals i a la seva consideració com Bé d'interès cultural», i fan una crida a la Universitat i altres Facultats de Biològiques i Veterinària de tota Espanya a fer seva aquesta posició.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

i perque el escut de la politecnica???

LoyKaPV ha dit...

Perque he buscat la de ciències biològiques a Google i no l'he trobat. A més per asi per la meua comarca la més coneguda és la Politècnica i siguent una facultat més de la Universitat de València...tampoc sóc un diari!! xD

Publica un comentari a l'entrada