dimarts, 20 d’abril del 2010

Josep Lluís Bausset rebrà el Miquelet d'Honor quan és a punt de fer els cent anys


L'activista polític i cultural Josep Lluís Bausset rebrà dissabte el Miquelet d'Honor que atorga cada any la Societat Coral el Micalet de València a persones o entitats 'fidels per sempre més al servei d'aquest poble'.

Definit per Joan Fuster com un 'home subterrani', Bausset és contrari als homenatges perquè 'sempre hi ha qui els aprofita per fer-se fer la foto', diu. Fundador d'Acció Cultural i membre d'algunes institucions compromeses amb la llengua i el país.

El Miquelet d'Honor d'enguany a Bausset se suma a l'homenatge multitudinari que Acció Cultural del País Valencià li va fer al Centre Octubre de València fa dos mesos, en presència de l'ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, i de l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

Diumenge la gent de la pilota valenciana també li va oferir un homenatge al Trinquet de Pelai de València, perquè Bausset és el cronista setmanal d'aquest esport al diari Levante.

Tot i els homenatges rebuts, ell diu que vol 'viure com un qualsevol, que li agrada la pilota, la música clàssica i llegir i escriure... Quan m'hauré mort, que facen com vulguen. Ara que em deixen viure amb tranquil·litat', demana.

Santi Vallès ha publicat dos llibres sobre Bausset: 'Josep-Lluís Bausset. Testimoni de tota una època' (l'Alcúdia, 1997) i 'Josep L. Bausset. Converses amb l'home subterrani' (Tàndem Edicions, 2000). El 2001 Publicacions de l'Abadia de Montserrat va editar D'un país que ja anem fent: miscel·lània d'homenatge a Josep Lluís Bausset.

vía Vilaweb