dimecres, 30 de març del 2011

Deliris preelectorals

Russolini saludant als seus votants.


La nostra existència ens ha portat a viure experiències de tot tipus. El fet de ser Valencià, et proporciona unes experiències que freguen la bogería. Com si d'un "Rita en el País de les Meravelles" es tractara, els valencians vivim a un món d'actes de lo més inverosímils i llunàtiques.

Hem passat de ser un poble amb cultura pròpia sempre mirant endavant a ser una regió que es preocupa per ofrenar glòries a forasters i eliminar la seua pròpia cultura. Pot ser per això, ens pixen al damunt i no fem res, perdó, la majoría no fa res.

Quan escolte la gent del carrer, llegeixo els mitjans de comunicació, veig les notícies de la T.V i Internet, quan veig lo que passa amb els meus pròpis ulls, hem costa mirar-ho de forma objectiva per passar-ho pel filtre de la reflexió i el raonament, per el perill de tornar-me un boig més amb tanta barbaritat. Vore certes accions de grups polítics i que la gent lluny de reaccionar, permeten que tinguen una majoría absoluta, no sé...alguna cosa no va bé.

I és quan veig que el presidentíssim Franchesco Campos, alienat com sempre i amb deliris de grandesa preelectoral arriba a inaugurar la maqueta d'un hospital, mentre que Fabra "l'Afortunat" inaugura un aeroport sense avions. No sé que els pareixerà als ignorants dels seus votants, però...per a la resta de l'estat que també coneix aquestes notícies els Valencians els pareguem uns burros. I tenen tota la raó, com li la vaig donar el seu día a Rus quan va dir que els seus votants eren un ídem. I per a la resta dels valencians que tinguem dignitat i sentit comú, doncs ens pareix vergonyós.

Però ai!...que això de inaugurar i manipular no enganya a tot el món. Pot ser el País Valencià té massa imbècil per metre quadrat, però, no tots ho són. I quan els tiren en cara les seues enganyifes, especulacions, corrupcions, mesures antisocials i antivalencianes, llavors, els ix la vena més fascistoide i autòcrata. És llavors quan el Camps provoca als manifestants, quan el Rus insulta a profesors, músics i discapacitats. En definitiva, quan es lleven la seua careta i mostren la seua monstruosa cara.





I mentre es plenen la boca de lloances a la nostra cultura, eliminen la TV3 de les nostres terres, debiliten el valencià als centres educatius i a la nostra televisió "pública" Campsnal9 i magnifiquen l'ús d'una llengua forastera. A costa, també s'ha de dir, de molts valencians que confonen tolerància amb submissió.

I en aquest ambient tant frustrant vivim aquells que no estem alienats a un món de fantasía inexistent, on sabem que no hi han diners per a pagar segells ni medicines, gràcies a totes les especulacions fetes per qui ja sabeu. Pot ser, els ignorants tenen gust de ser-ho i mai canviaràn, però espere que en alguns, l'espurna del coneiximent ensenga la metxa del canvi.

Acabe citant un comentari que vaig llegir fa temps, que correcte o no, és un simil molt encertat: "Si los Valencianos fueran negros, votarían al KKK."