dijous, 3 de febrer del 2011

Popûlus atum


No sé Llatí, per a què enganyar-vos, però sempre queda més bonic un titol aixina veritat? Pel que es veu "Popûlus" és poble i "atum" significa "trastornat", així que ignorant totalment la seua lèxica ho he ficat una rere l'altra per intentar dir "Poble trastornat". No em negareu que treballe les entrades...

Però a raó de què solte això de "poble trastornat"? Bé...és obvi que a una societat molt sana no estem vivint avui en dia, però la cosa va un poquet més enllà, aquesta expressió aglutina les carències morals i conductistes, i li suma també la ignorància i masoquisme, passant absolutament per totes i cadascuna de les faltes d'aquesta societat que ha fet que estem com estem...lo que podría resumir-se en una clara conducta humana molt comú, el borreguisme.

Així és, dona igual el grau d'imbècilitat que tinga la societat, sempre ha estat formada per una ingent quantitat de ignorants, abans analfabets hui en dia semianalfabets, que han sigut controlats per un grupet de gent ja no més intel.ligent, sinó en més coneiximents a les seues mans, que s'aprofita d'ella. Ja sabeu allò de "coneiximent és poder"...cap broma.

Però com he dit, el problema realment no és la ignorància en si, ja que es pot combatir fàcilment amb informació, la qüestió és que la gent reaccione davant els coneiximents que els estiguen mostrant, o vaja, simplement tinguen la curiositat d'estudiar-los. Però ara!? Que va home... està demostrant-se avui en dia...on menys coses tenen que puguen mantindre la ment ocupada en tonteries o on la gent té la panxa més buida i el sofà menys moll, té tendència a moures més per els seus drets.

No vaig a parlar dels Països Europeus, també han demostrat ser llestos i són casos on tenen una llarga herència democràtica i educacional, per això estan com estan, realment són un cas a part. Parlem de lo que ens afecta, que és el Estat tercermundista on vivim nosaltres.

Perque anem a vore...dins d'Europa siguem uns dels que més fotuts estem, més retallades patim, més corrupció tinguem, més caciquisme, intolerància, incultura, i tal i qual, si. Potser tot això perque realment mai a sigut un Estat com toca, o siga...ha estat més temps baix mans absolutistes o dictatorials (sempre espanyoles/castellanes), que baix mans realment democràtiques. Mai s'ha regit per models tolerants i plurals, sobretot tinguent en compte el gran patrimoni cultural, en compte d'això ha dedicat esforços i riqueses per eliminar-les i inventar-se tota una nova història. Com tampoc ha dedicat mai massa als estudis, en quant l'esforç deuría d'haver sigut molt inmens per a possar-nos a un nivell "acceptable", més que res per haver estat 40 anys "estudiant/mamant" Franquisme. Així que potser, no és culpa de la gent i la seua capacitat de raonar...qui sap? Alomillor tot açò és algo tradicional Espanyol.

Augment de l'edat de la jubilació? Val, total també vivim més... Llei antitabac? INSUBORDINACIÓ!... Abaratament del acomiadament? Res, només acomiaden als gossos xè!... No hi ha castic per a l'error arbitral? REVOLUCIÓ!... Els bancs ens furten els diners? Bah, com sempre...Belén Esteban ja no eixirà en la tele!?TOTS ALS CARRERS, MANIFESTACIONS MASIVES... i aixina es passen la vida. S'han acabat els temps en que la gent eixia a lluitar per lo realment important i ara només es mouen per vicis, i si es mouen.

I es que hi han moltes formes de mantindre la gent ignorant a este Estat...aborregant-los en "furvo" (no per l'esport en si, sinó el tracte que li ofereixen i la reacció social) , desinformació i manipulació pels mitjans de comunicació estatals, televisió, religions... tonteríes a manta i zero cultura. Per això ningú mou un dit, una mescla entre mandra i alienació del món real.

Però dins d'aquest Estat, hi ha una nació, una nació que encara està més aborregada, que té una mandra i una alienació de la realitat massa acusades a la que es suma el mesinfotisme de tota la vida. Ai...els Valencians...a tot lo altre anterior, li hem de sumar el denigrant tracte a la cultura valenciana, el desconeiximent cap a tot lo nostre, l'espòli, atacs indiscriminats cap a tot el nostre patrimoni, discriminació lingüística i un botiflerisme existent gràcies a la ignorància, i viu gràcies al borreguisme imperant. Tot allò que ha permitit també que ens autodestruim continuament.

Vegem dia rere dia com ens atropellen, mentre autèntics alienats criden "viva España" i aquells es freguen les mans de satisfacció pel festí que estan pegant-se a costa nostra mentre damunt els lloem. Ignoren aquells que criden "Viva España" que sense l'espoli d'Espanya podríem viure molt millor i tindre una terra digna? Que ens baixem els pantalons per a la facilitat dels castellans, mentre ens fotem a nosaltres mateixa? Que voten a aquells que ens furten i ataquen constantment? Que aquells no ens tenen com a Espanyols, sinó com a ciutadans de segona? Que tant grans com podríem ser, siguem una casa de putes (literalment) i de racistes?


I per què els que sabem tot açò no actuem?


En fi...l'estudi, els coneiximents són realment importants per a que no ens controlen i saber la veritat, però, per poder arribar als coneiximents i inclús per aplicar-los una vegada adquirits, primer s'ha de tombar el mur que ens han imposat. Hi ha que ser menys crèdul i pensar les intencions ocultes baix lo que t'exposen per actuar conscientment. Qüestió de possar-se!