dilluns, 2 de maig del 2011

El Suprem il.legalitza Bildu


Bildu no es podrà presentar, finalment, a les eleccions municipals del 22 de maig després que el Tribunal Suprem (TS) haja il.legalitzat la coalició basca. 9 magistrats han votat a favor d'il·legalitzar la coalició, 6 en contra i n'hi ha hagut un que ha votat l'estimació parcial: que algunes llistes es puguen presentar i altres no.

Totes les llistes de Bildu queden il·legalitzades. Però pel que fa a les 18 agrupacions electorals associades, s'estima parcialment el recurs de la Fiscalia, i en aquesta part sí que han estat d'acord tots els magistrats. Això vol dir que la meitat es podran presentar i les altres, no.

L'escusa per a tal il.legalització vé donada per la típica acusació de terroristes, o simplement estar "pròxims" a Batasuna o ETA. (Ja podríen especificar que és això de "pròxim". Hem de recordar que fins i tot cantants valencians o antitaurins andalusos han sigut titllats d'etarres). Bé, en cas de que així fora, em pareixería perfecte, cap partit polític deuría tindre simpatíes en cap grup radical...

Però...siguem conseqüents...si s'il.legalitza Bildu per sospitar que tenen simpatíes amb els grups anteriorment mencionats...llavors, altres grups que clarament tenen a les llistes imputats corruptes, assassins que han cumplit condemna, neonazis, proxenetes, amb un codi ètic que els eximeix de tota culpa, uns grups que lluny de condemnar la violència franquista la lloen, portant l'ensenya de San Juan sense cap vergonya a les seues manifestacions i reunions...aquells que presenten les seues idees polítiques amb xenofòbia, homofòbia i intolerància casposa, que utilitzen la violència com a mitjà d'expresió havent-se cobrat més d'una víctima... España2000, PxC, AN, DN, MSR, FAES, PP...per què no estàn il.legalitzats? Què tenen d'especial? Jo personalment els trobe molt reprobables...

En el cas de Bildu, la resposta és senzilla, per poder manar el PPSOE a Euskal Herria teníen que desfer-se deixa coalició. En el cas dels altres també és evident...siga com siga en els dos casos, entre espanyols queda la cosa.