dimecres, 21 d’abril del 2010

Rus rebutja atorgar a Raimon la Medalla d’Or de Xàtiva i promoure la celebració dels 50 anys d’al Vent

Raimon no tindrà el reconeixement de l’Ajuntament de Xàtiva amb la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat després que el PP s’haja oposat en solitari a una moció presentada pel PSPV per retre homenatge al cantant xativí dins els actes de celebració dels 50 anys de la cançó bandera de Raimon ‘al Vent’. La proposta llegida pel portaveu socialista Roger Cerdà demanava tant esta distinció, com que l’ajuntament col·laborara en la celebració del concert que Raimon farà el pròxim 15 de maig a Xàtiva i també que el Carrer Blanc passara a anomenar-se “Carrer Blanc o de Raimon“.

Alfonso Rus s’ha basat en la proposta d’eximir al cantant de pagar els 2.000 euros de lloguer del Gran Teatre per rebutjar esta moció. Així el regidor de Cultura, Ramón Vila, ha afirmat que no cobrar els diners a Raimon seria “il·legal” i un agravi respecte a d’altres col·lectius xativins que sí que paguen esta taxa. Tant el PSPV com el Bloc -que també ha donat suport a la iniciativa- han suggerit al govern del PP que utilitzara fòrmules que ja ha emprat anteriorment com cobrar la taxa i subvencionar després el cost o que directament fóra l’ajuntament qui contractara Raimon.

El PP ha rebutjat les dues fòrmules afirmant que “és a Raimon a qui no li convé perquè de la forma que ho farà guanyarà més diners“, així Rus ha assegurat que “sols li cobrem 1,4 euros dels 20 que val cada entrada”. El regidor de Cultura ha arribat a dir que “no sabía que se celebrara els 50 anys d’al Vent” i ha reprotxat a Raimon que “si ens ho haguera dit l’haurien pogut promoure i també patrocinar”.

Alfonso Rus sols ha apuntat que acceptarien enviar a una comissió els punts de concedir la Medalla d’Or i la d’anomenar el Carrer Blanc també Carrer de Raimon, però des del PSPV s’ha demanat que foren les tres propostes conjuntament. Després del rebuig global Roger Cerdà ha afirmat que “si realment hagueren tingut voluntat de fer el reconeixement no cal passar la proposta a comissió, sino que ho haurien aprovat directament i després es treballa en conseqüència”.

font Comarcàlia.info

3 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Ni el Rus -i la cadellada que li fan costat- a tant, ni Raimon a tan poquet. Raimon té el suport i el reconeixement de tots els valencians que encara tenim consciència de saber què significa ser-ho.
Salut i Terra

Carquinyol ha dit...

És que ja sabem que aquesta gent només atorga medalles a un cert col·lectiu... als altres res de res...

Calpurni ha dit...

Això és el que cal esperar d'un "menda" com el Rus. Altra cosa haguera estat inconcebible.

Publica un comentari a l'entrada