divendres, 10 de desembre del 2010
VerdCel
VerdCel és una amalgama de música, paraula, imatge i acció. La proposta d’aquest grup original, de llenguatge ric, únic, carregat de compromís, sentit i profunditat, originari d'Alcoi , no renuncia per a res a la bellesa formal, en fa un aliat. Tres discos (Lps en unes edicions acuradíssimes de Llibre-cd-dvd), un Ep i dos singles digitals, han estat les seues publicacions. Diverses les gires i molt nombrosos els concerts de presentació amb què VerdCel ha recorregut exitosament els Països Catalans, diversos indrets de l’Estat Espanyol i algunes incursions en l’àmbit europeu. Els seus treballs han sigut distingits amb nombrosos guardons: Premi Ovidi Montllor al millor disc de cançó, Premi Cantigas de Mayo, Premis de Cançó Horta-Guinardó i Viladecans, Premi popular Inquiet als clips, diverses distincions al disseny, etc.
Ara fa ja més de set anys es va crear aquest projecte en moviment i canvi que és VerdCel. Les propostes escèniques de VerdCel, a més de la música i els textos, integren des de bon començament el teatre i la imatge a la seua posada en escena. El muntatge de l’espectacle La cordeta s/e (amb l’ajut de l’actor Juli Cantó) dona pas la tardor-hivern de 2003-04 a enregistrar el seu primer disc, un Ep en format digipack, On està el Lloc?(PAE, 2004). Sempre Ovidi Montllor i la seua actitud escènica han estat una de les influències interpretatives del grup; van crear un espectacle íntegre basat en la seua obra (“Des d’hom fins el món”) i han participat en diversos treballs i tributs del canta-actor. En Març de 2006 VerdCel presenten el seu treball, fins el moment el més ambiciós, PaisViatge (Cambra Records, 2006), el primer llarga durada del grup i la culminació de les arts treballades i integrades a la manera de fer de VerdCel; un Llibre-Disc-Dvd que recull música, poesia, il·lustracions i un còmic que es converteix en el fil conductor del treball; l’espectacle, com un film, succeeix amb unes acurades vídeo-projeccions, que amb les accions el projecten més enllà de la música als directes. En aquest segon disc, “els d’Alcoi” fan una defensa poètica del territori i els nostres paisatges, amb la qual van recórrer exitosament racons del nostre territori i també altres escenaris d’arreu; va estar un treball distingit amb nombrosos guardons. Després va arribar Sàmara, on un curt-documental (Octavi Masià-Daniel Olmo) i un Còmic arrodoneixen els temes musicals del seu tercer cd; un espectacle i disc amb nom de dona: sÀmArA; la protagonista una dona nonagenària que amb les seues vivències deixa impressions als paisatges emocionals dels VerdCel; en directe com venen fent habitualment: a partir de cançons, imatges (videojeing), textos i interpretació. A les esquenes aquest equip creatiu que és VerdCel, porten quatre treballs (tres d’ells en format cd-llibre-dvd) i més de 400 actuacions de presentació dels mateixos en espais escènics diversos. Una proposta única i exquisida que ha tingut molts reconeixements de crítica i públic allà on han estat. Actualment presenten PetjAdeS, el primer tribut íntegre i reconeixement que es fa a l’obra del pioner Raimon i un dels mestres de La Nova Cançó. 15 verdSions de peces del de Xàtiva, un Curtmetratge, dos Documentals inèdits i un Còmic que relata certs punts essencials en la vida de l’artista.
Des de la Caverna Espanyola van ser tildats de "Etarres"...un absurd, però típic d'aquells que ho van declarar, uns autèntics terroristes filofranquistes. Un insult cap als músics pel simple fet de fer la seua música en la seua llengua.
Etiquetes de comentaris:
Concerts,
Discriminació Llingüistica,
Homenatges,
Literatura,
Lliberacionisme,
Música,
Vídeos
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Excel·lent grup, Thor, molt creatiu en tots els aspectes. Haurien de ser una referència (molt més encara). En lloc d'això, diana de la caverna (per a morir-se).
Deuríen de promocionar-se molt més, portar grups valencians a concerts en festes, parlar més dels grups a la TV, però mira...que vaig a dir que no sàpigues ja? ;)
Publica un comentari a l'entrada