dimarts, 30 de novembre del 2010

La F1 se la pega



El titular de hui sería:

"Camps intenta desprendre's del GP en no poder pagar el cànon i l'organització de la cursa."

En un cos de la notícia com:

El País Valencià busca desesperadament un comprador per al seu Gran Premi d'Europa de F-1. Ni tan sols el canvi de dates - d'agost a juny - ha servit per millorar l'hipotètic rendiment. La crisi en la construcció ha minat la idea de fer rendible la carrera urbanitzant l'entorn del port. La Comunitat es gasta en cada GP voltant de 30 milions d'euros i l'aixeta no dóna per a més després d'anar al rescat dels 25 milions de deute generats per Valmor, l'empresa que, en teoria, havia de gestionar l'esdeveniment d'una forma privada .

Els ingressos per taquilla no arriben als 10 milions d'euros, i la despesa entre cànon i organització passa àmpliament dels 30 milions, una mica insostenible. Durant la setmana del Pilar, Camps va intentar traspassar l'organització de la cursa a Alcanyís, que va rebutjar categòricament aquesta possibilitat. Ara negocia amb Portimao (Portugal), però Ecclestone ja ha advertit que no renunciarà a un sol euro dels 18 milions anuals signats. De moment, al Mundial-2011 publicat per la FIA es manté el GP d'Europa, però encara es desconeix la seu.


I la conclusió sería:

Ningú sap a València quant costa la F-1, que, en tres temporades ha perdut gairebé la meitat d'espectadors, passant dels 112.000 del 2008 als 75.000 del 2010. Es porten invertits en el traçat urbà 90 milions d'euros i la perspectiva de recuperar aquests diners amb la urbanització de la zona és remota. «Els comptes de la Generalitat en matèria esportiva i cultural-assegurava recentment Enric Morera, portaveu de Compromís-són una autèntica vergonya i un insult als valencians, ja que el cànon de 18 milions que es paga a Ecclestone s'ingressa, íntegre, en comptes de paradisos fiscals britànics».

I la opinió sobre la notícia:

Algo que ja esperavem que passaría els que no som uns tarroços que puguen enganyar els del PP...no sé quan despertaràn els seus "votants"...Als Valencians mos ix aixina de car el que ells es plenen les butxaques a costa nostra. :)

I no només deu diners a Ecclestones i altres empreses de la F1...a la Copa Amèrica també, el València C.F el tenen âsquipolat, a la televisió pública,a la nostra educació també deu diners, a correu, a cultura, a infraestructures de tot el territori...això si, per a soparots i els seus luxes no en falten, perque ens els lleven a nosaltres que ho paguem tot...és vergonyós...i en l'escusa encara llevaràn més inversions a la educació per a tindre més negocis que fer, com lo del Parc Temàtic de Ferrari. Increïble...i la gent seguix votant-los...lo que demostra lo que ja es sabía, l'educació que fa que es tinga tant poc de coneiximent sobre la nostra pròpia cultura, és la que ajuda a que es vote a partits tant "populistes i reaccionistes". Els valencians cada vegada són més gent sense criteri, i això és un perill, per a si mateixos.