dijous, 25 de novembre del 2010

Humans...


En totes les llengües del nostre àmbit cultural, "home" és equivalent a "esclau" i per tant la seva corresponent "humanitat" equival a "esclavitud". Des del principi l'home ha sigut esclau de la por i la ignorància, o siga, "Déu". Ha sigut esclau d'altra gent per simple dret de conquesta o per tindre un estatus inferior al noble, o qualsevol altre personatge que gaudira d'un poder, almenys, econòmic...i, d'això volía parlar...de l'esclavitut humana vers algú altre que manté un gran poder a través del capital.

D'uns anys cap aci, a la nostra societat, se li ha clavat entre cella i cella el fet de tindre que gastar, gastar i gastar en coses que no necesitava...una època de consum com no s'ha vist altra en la història, i per tant, també de benefici econòmic. Però no un benefici econòmic col.lectiu com puguera pareixer. Sempre ha hagut una minoría que s'ha aprofitat d'aquestos beneficis d'una manera abrumadora, a costa inclús, d'una part de la població que començava a notar el perill d'eixa actuació...clar, si aquells es van quedant en tot, obviament els faltarà a altres...

Aixina no es d'extranyar que arribarem a una crisis "mundial" on...vaja...les families més riques no tan sols segueixen gastant com si no existira tal crisi...si no que damunt gasten més!...Mentre hi han moltes families que literalment viuen al carrer perque els bancs els han tirat fora de sa casa. Si, els bancs, els de ixos simpàtics anuncis on pareix que es preocupen per tu, quan en realitat seríen capaços de xuplar-te la cabota només per enganyar-te i fer-se en tots els teus diners i bens...això en el cas de tindren, sino, damunt, encara el tracten en prepotència.

L'egoisme, egocentrisme, mesquinesa, i la prepotència de gent que pareix que visca a una altra realitat subjectiva realment em sorprén. Corruptes polítics, religiosos, estafadors, embaucadors i timadors...hipòcrites, que són els primers en llançar mensatges buits de continguts queixant-se de la crisi, simplement per a reaccionaris, per poder recaptar seguidors, clients i vots de gent inútil i ignorant.

El cas és ixe...observant tots els moviments que s'han dut a terme des del principi de la crisi, hi han almenys dos conclusions que tenen en ment...per supost, qualsevol solució que troben els que estàn al poder, serà per damunt del poble, o siga...ells no perdràn absolutament cap privilègi i mantindràn el seu nivell de vida econòmica. En canvi, per a que això passe, la gent normal i corrent haurà d'apretar-se el cinturó, treballar com un esclau, perdre drets, patir i patir...almenys, els amos viuràn bé. Una altra conclusió, és que moltes crisis s'han superat a través de guerres, com per exemple, la crisi del 29, que fou superada "grácies" a la II Guerra Mundial...vol dir això que ens podríem precipitar a una tercera guerra mundial, si les coses no els ixen com volen?...Bé...a ells no els importa començar una guerra, de fet, els que moriríen en ella seríen prescindíbles soldats, parats, i civils, mentre ells estaràn de lo més còmodes a casa. Últimament s'han prés algunes mesures per a eixe cas...l'acord de protecció balística intercontinental entre Europa i Russia, per possar un exemple...i de "casus belli" no en falten, entre les Korees, Marroc, Iran, Israel i tots els seus respectius aliats.

Per supost són conclusions meues, pensaments que vaja, apleguen mentre veus unes coses i altres, però no passen de conjetures...no? De moment, les retallades als treballadors i al "estat de benestar" ja comencen a aplicar-se.

Però la humanitat sempre ha tingut una gran capacitat de reacció, han sigut en els pitjors moments quan ha tret lo millor que té i és posible que aquesta crisis servisca per canviar-ho tot a millor a través d'una revolució, si puguera ser, pacífica. De iniciatives no en falten tampoc...el que falta de moment, és que la societat s'âspavile.

Desgraciadament l'esser humà també té una gran quantitat de imbècils...imbècils que es neguen a tindre un pensament critic, objectiu, curiós...que es neguen a investigar, contrastar...que podríen fer grans coses i en canvi, es deixen enganyar per a que seguisquen malament i s'autoinflingisquen el mal, mentre creuen que ho fan bé. Com per exemple...tot el món sap que una "Espanya" justa sería la federal, però no es dú a terme, tot el món sap el mal que fan les sectes religioses, però es permeten, tot el món sap que la tauromàquia és una brutalitat, però es permet, acaben en els seus drets però mentre tinguen futbol, es permet...són coses que es poden superar simplement aplicant sentit comú.

Però crec jo...que l'home és l'únic animal que ensopega dos mil millons de vegades en la mateixa pedra... pel moment, tornem a ser esclaus dels més adinerats.