dimarts, 30 de novembre del 2010

El relatiu èxit del PP a Catalunya


< < Qui tira aigua al vi de la victòria d'Alicia Sánchez Camacho és ni més ni menys que l'expresident del PP de Catalunya, Aleix Vidal-Quadras: "Si al final els populars, en una situació d'ensorrament socialista, el màxim que aconsegueixen és tornar 14 anys enrere, haurien de revisar a fons el seu paper i la seva estratègia ", diu en una columna per a La Gaceta. L'eurodiputat conservador té una mica de raó, encara que quede lleig que ell mateix presumixca: el PP ha aconseguit un escó més al Parlament dels que va tenir Vidal-Quadras el 1995. No obstant això, les dades de diumenge no trenquen el sostre històric del PP: 384.019 catalans van votar a Sánchez Camacho (12,33% del total) enfront dels 421.752 de Vidal-Quadras el 1995 (13,21%). El PP ha mobilitzat a tota la seva parròquia catalana, però no suma un ciutadà més dels que ja va tenir.

La dada provoca dues conclusions quan es trasllada a la resta de la Península. La primera, que el vot del PP està completament mobilitzat, però que no semblen ser més dels que sempre han estat. En les quatre últimes eleccions generals, des de 1996, el PP s'ha mogut en una petita forquilla entre els 9.700.000 i els 10.300.000 vots, uns resultats amb els quals ha aconseguit dues victòries-una d'elles fins i tot amb majoria absoluta-però també dues derrotes. En aquestes mateixes eleccions, el resultat del PSOE ha oscil.lat moltíssim: entre els menys de vuit milions que va aconseguir Joaquín Almunia i els més d'onze milions que van donar suport el 2008 a Zapatero. Va ser l'esquerra, amb la seva abstenció o el seu vot, que sempre va decidir les majories.

La segona conclusió cau per si sola: no serà el PP qui guanye les properes generals, sinó el PSOE qui les perda. Per això Rajoy té tant d'interès a no eixir de la migdiada, no fos cas que l'esquerra es mobilitze en contra.

Ignacio Escolar>>


És el que té el bipartidisme...per la meua part, sóc de la generació NI-NI...NI PP, NI PSOE. Per desgràcia, si ha aconseguit això a Catalunya, sobre tindre l'exemple del que passa quan està el PP al seu Sur, asi ho tinguem fotut, perque tornaràn a movilitzar als mateixos alienats de sempre, inclús pot ser que més. Digne de "Cuarto Milenio" això...

2 comentaris:

joannadal ha dit...

Com be sabeu, el PP, no te futur a Catalunya, per molt que semble que ha renascut.
El que m'extrany, es que, en la merda que escampa sobre Catalunya, constantment, tingui millors resultats en unes eleccions.
Aixo demostra, que, tot el que diuen es mentida.

LoyKaPV ha dit...

Els quels voten, clarament, no són ni Valencians, ni Catalans, perque els seus actes sempre han anat en contra d'ambdues pobles. Asi el seu antivalencianisme és vergonyós, la seua anticultura valenciana fa que es posen els pels de punta, i per allí per Catalunya, van ser ells qui van abogar per fer boicot al Cava Català, o també el seu constant atac a la cultura catalana. Els quels voten són autèntics ignorants, mesquins i etnocides.

Publica un comentari a l'entrada