dissabte, 30 d’octubre del 2010

La promoció i cura del Valencià pel PP.


Uns diràn que el Valencià i els Valencians som inferiors al totpoderós Castellà, anomenat Español per una fàcil adaptació dels colonitzats, perque la parlen una minoría que aixina ho ha decidit ja que mai s'ha imposat, uns altres diràn que amb la crisi s'ha de ser austers, no amb l'Americas Cup, la Fòrmula 1, Visites Papals o Prostibuls, en els tratges, amiguets, sopars, viatges, suborns, segells sense pagar, telefons sense pagar, sino en la llengua Valenciana i en els més necesitats.

Repasem llavors, la gran tasca pepera que han dut a terme per promocionar i mantindre el valencià com a llengua digna. A part de parlar-lo (xapurretjar-lo millor dit o reventar-lo a castellanismes) en mitings per guanyar vots de complets imbè...manipulats... :



El Consell prohibeix al col·legi parroquial de Picassent donar les seues classes en valencià Al·lega que perjudicaria "l'equilibri" bilingüe malgrat que dies abans havia enviat el pla de foment de la llengua. LAURA SENA PICASSENT La direcció general d'Ordenació i Centres Docents de la Conselleria d'Educació ha remès una resolució al col·legi parroquial concertat Sant Cristòfor Màrtir de Picassent en la qual denega la petició que va formular per a convertir una de les les seues línies a l'ensenyament en valencià. El document arriba al centre més d'un any després d'haver formulat la sol·licitud, arran de la demanda existent entre els pares i mares, i després de l'enviament de nombrosos escrits reclamant un pronunciament de la conselleria en aquest assumpte, tant des del col·legi afectat com del Consell Escolar Municipal. La sol·licitud es va formular al març de l'any passat i, amb ella, el centre pretenia matricular en valencià als nens de tres anys d'una de les línies per al curs 2009-2010, de manera que anirien ascendint. A pesar de ser una població valencianoparlant, el Sant Cristòfor tenia les seues dues línies en castellà. Atès que l'informe de la inspecció de zona era favorable i que no es va obtenir resposta escrita de la conselleria, el Sant Cristòfor Màrtir va procedir a matricular als 24 alumnes en valencià. Després de nombrosos escrits, la Conselleria d'Educació ha contestat i ha denegat la sol·licitud ja que al·lega que de l'informe del Servei de Planificació Educativa sobre els programes d'educació bilingüe que apliquen els col·legis de Picassent es desprèn que "l'equilibri en el normal ús i ensenyament de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana es veuria perjudicat en aquesta població". http://www.levante-emv.com/comarcas/2010/04/29/comarcas-consell-prohibe-colegio-parroquial-picassent-clases-valenciano/700664.html


La estación de Alicante se niega a atender en valenciano

Un usuario de la estación de Renfe de Alicante, gestionada por Adif, tuvo que recorrer dos ventanillas de venta de billetes hasta lograr que alguien le entendiera, porque hablaba en valenciano. Pidió billetes de tren para Castellón y Barcelona, y un empleado le contestó: "Hábleme en castellano, para trabajar en Adif no necesito entender el valenciano". El cliente, F.I., cambió de ventanilla, pero con la misma fortuna: "Tiene usted un problema porque si me habla en valenciano no le voy a entender". Así que, al final, tuvo que ir a la ventanilla de Atención al Cliente: "Al menos me dejaron hablar en mi lengua, aunque no me atendieron en valenciano", explicó ayer el afectado, quien puso la correspondiente queja por escrito contra Adif. El cliente también ha remitido escritos al Síndic de Greuges y al Defensor del Pueblo explicando el caso.

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/estacion/Alicante/niega/atender/valenciano/elpepuespval/20071211elpval_11/Tes


http://www.valencianisme.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2354&Itemid=1

Educación recorta otro millón de euros a la promoción del valenciano

Font de Mora rebaja por segundo año consecutivo un 15% las subvenciones destinadas a fomentar la lengua autóctona mientras dobla las ayudas al chino

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/10/30/educacion-recorta-millon-euros-promocion-valenciano/752278.html


Diagnòstic de la LUEV

Per a commemorar els 25 anys de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, la Mesa per l'Ensenyament en Valencià integrada per Escola Valenciana, STEPV, CCOOPV, FAPA-València, Departament de Didàctica de la Llengua i Literatura de la UV i ACPV van publicar al novembre de 2008 un estudi sota el títol Diagnòstic de la Llei d'Ús i Ensenyament en Valencià per a fer un balanç de l'aplicació de la LUEV després d'un quart de segle d'existència.

En aquest sentit es posa en evidència que la LUEV ha servit per a permetre usar legalment el valencià, però que les diferents administracions valencianes no han potenciat suficientment l'ús de la nostra llengua, ja que el principal objectiu era equiparar l'ús normal dels dos idiomes oficials en condicions d'igualtat. A hores d'ara el valencià no gaudeix d'aquest estatus en tots els àmbits d'ús.

En la presentació de l'informe en roda de premsa, Diego Gómez, president d'Escola Valenciana, va explicar que "la llei no s'ha aplicat a fons i els responsables han estat els diferents governs de la Generalitat, especialment en el període de govern del PP. ¿Com s'explica que el valencià estiga tan poc present en la vida pública valenciana, que ocupe un lloc de tercera fila en l'ensenyament, que siga només testimonial en l'administració i en les declaracions dels nostres representants polítics i tinga una categoria tan secundària en els mitjans de comunicació? Cal tindre clar que el valencià és de llei".

http://www.escolavalenciana.com/categorias/index/188



Funcionaris sense valencià

El nou acord sobre la Llei de la Funció Pública descarta adoptar el requisit lingüístic en valencià per accedir a treballar a l'administració. Signants de la modificació de la llei s'havien adherit prèviament el document Compromís pel Valencià on es comprometien a demanar el requisit lingüístic.

http://www.escolavalenciana.com/noticies/detall/999/funcionaris-sense-valencia



Canal 9 retalla el 75% dels diners per al doblatge en valencià.

La nova política d'austeritat de RTVV afectarà directament a la producció en valencià. López Jaraba retallarà en un 75% el doblatge en la llengua del Tirant. Això sí, Berni Ecclestone rebrà de Canal 9 sis milions d'euros per a poder emetre una carrera de Fórmula 1 a l'any fins a 2015. Tot i això, la Generalitat abonarà el seu propi impost al magnat britànic.

http://www.linformatiu.com/nc/portada/detalle/articulo/canal-9-retalla-el-75-dels-diners-per-al-doblatge-en-valencia/


Clarament hi han molts més, no els vaig a possar tots a la mateixa entrada, però segur que més avant els possaré junt a totes les noves putaes que mos facen, perque mentre estiguen al poder, seguiràn putetjant-mos.

Ah...no voldría oblidar-me de ixos "defensors" del valencià i la valencianitat que són el GAV o CoaliciónValenciana, que defenen el Valencià utilitzant el castellà i al meu poble van conseguir prohibir els llibres en Valencià per possar-los en castellà, quina forma més bona de defendre el valencià, dona gust. Però no es queda ahi la cosa, ixos ignorants secessionistes lingüístics, que no tenen ni idea del que diuen, fan i a lo que contribueixen, han donat molt material "còmic" als experts tant històrics com lingüístes. Fem un resumet també d'alguns dels seus actes per la llengua valenciana:


El GAV pretén boicotejar el concert de Raimon a València

L'extrema dreta cavernícola ha anunciat una concentració de protesta contra el concert que el cantautor valencià Raimon te previst donar al Teatre Olympia de València el proper dimarts 23 de febrer. Així ho han anunciat al seu altaveu, el portal neofeixista valenciafreedom, vinculat al líder de Coalición Valenciana, Juan García Sentandreu. A la protesta s'han sumat també membres del partit d'extrema dreta España2000. Aquesta és la seua particular manera d'entendre la democràcia, atacant un dels personatges valencians més importants de la lluita contra el franquisme i de la la cultura pròpia. Les tàctiques intimidatòries d'aquests grups són la prova de la seua incapacitat per generar cultura i política seriosa. Quan falten arguments, solten els gossos. Tot el nostre recolzament a Raimon.

http://www.antifeixistes.org/3526_preten-boicotejar-concert-raimon-valencia.htm



Lo que hui no saps pagant, demà debaês

Del blog Del sud, em va cridar l’atenció aquest post: I ara, cremen llibres… Que s’encetava amb aquesta notícia: «Ahir, un grup autodenominat "Zeladors del Regne de València", és a dir, els quatre iaios de torn amb dos o tres xiquets educats en l'odi a tot allò que faça referència a Catalunya, van organitzar un acte públic a la plaça de l'Ajuntament de València. L'antiga plaça del País Valencià va ser testimoni d'un curiós aplec on, com a acte central, es va realitzar una cremada de llibres de text "per estar escrits en català"».

La curiositat em va dur de seguida a buscar informació a través de can Google sobre aquest grup de costums tan incivilitzats, per no dir-ne nazis. I vaig trobar-hi una curiosíssima notícia sobre una fraternal conjunció de planetes de l’òrbita blavera a ANNA notícies. El títular de la trobada no té desperdici: «Sobiranistes valencians apropant llaços: els Zeladors del Regne de València ‘Vinatea’ amb els de República Valenciana hui en l’homenatge a Jaume I».

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/169045


Això entre tantes...

A mi em venen al cap dos coses "subnormalitat profunda de invasors culturals espanyolistes que no s'integren" i "un talment profund auto-odi dels burros valencians i nounascuts valencians", lo qual es resumeix en una sola paraula, "Espanya", la etnocida, amb les seus manipulacions, adoctrinaments i propagandística.

Ahi queda dit.