dimarts, 19 d’octubre del 2010

No tot seràn males notícies al bloc.


La presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ascensió Figueres, va participar ahir en la cloenda d'un curs sobre didàctica de la llengua valenciano-catalana com a idioma estranger, que organitzaven l'AVL, l'Institut Ramon Llull i la Xarxa Lluís Vives d'Universitats de Catalunya, València, les Illes Balears i el Rosselló. En l'acte, celebrat en la localitat valenciana de Morella, Figueres va recordar la unitat lingüística valenciano-catalana i va fer una crida a "arraconar qüestions que ens han separat durant massa temps".

La presidenta va explicar que "este curs és un prova més de la línia d'acostament de tot allò que ens unix: dos cultures germanes, la catalana i la valenciana, amb els seus dos patrimonis propis i una llengua que compartim i enriquim amb la seua diversitat". A més, va criticar la polèmica creada per la distinció de les dos denominacions oficials ("valencià" i "català") de l'idioma compartit al mateix nivell.

Per a ella, "jornades com esta deurien servir per a arraconar qüestions que, a un costat i a l'altre de l'Ebre, ens han separat durant massa temps, més per una falta de comprensió que per la voluntat de superar velles traves lingüístiques". Figueres també va mostrar la "satisfacció" de l'Acadèmia per organitzar un curs que "fomenta, estudia i difon la llengua que compartim", segons informa El Mercantil Valenciano.

Cal recordar que l'AVL ha demostrat repetidament el seu compromís amb la unitat lingüística (acompanyada de la dualitat onomàstica), però poques voltes la seua màxima representant havia fet unes declaracions públiques tan explícites a favor de la superació definitiva del conflicte.

També varen participar en l'acte de cloenda el president de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló (ex conseller català per ERC), la vicerectora de Cooperació i Relacions Internacionals de la Universitat Jaume I de Castelló, Immaculada Fortanet, i el batle de Morella, Joaquim Puig.

Extret de Valencianisme.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot i els animalades perpetrades pel PP, el sentit comú i la raó, a vegades, s'acaben imposant. Es pot enganyar durant un temps, però no per sempre.

LoyKaPV ha dit...

Diuen que el temps posa tot al seu lloc...

Publica un comentari a l'entrada