dilluns, 24 de maig del 2010

La barbàrie blavera...




Ahir, un grup autodenominat "Zeladors del Regne de València", és a dir, els quatre iaios de torn amb dos o tres xiquets educats en l'odi a tot allò que faça referència a Catalunya, van organitzar un acte públic a la plaça de l'Ajuntament de València. L'antiga plaça del País Valencià va ser testimoni d'un curiós aplec on, com a acte central, es va realitzar una cremada de llibres de text "per estar escrits en català".

Sí, ho heu llegit bé... una cremada de llibres. Si pensàveu que calia remuntar-se a l'època de l'Alemanya del III Reich per trobar exemples d'aquesta pràctica, us enganyàveu. Avui, a la València del segle XXI, en podem trobar un exemple. I, el que és pitjor, a pocs metres de l'ajuntament del cap i casal i, per tant, del munt de policies locals que vigilen les dependències municipals. Impunitat, diuen, aquells qui critiquen aquests fets.

Ahir va ser la cremada de llibres; abans d'ahir, o a l'altre, els atacs contra el Terra, les seus del Bloc, d'ERPV, d'EU o els casals Jaume I; d'ací uns dies, un altre grup ultra, Espanya 2000 (ja se'ls ha quedat vell, fins i tot, el nom), organitzarà una manfestació contra els okupes i els immigrants pel barri del Cabanyal... I, tot això, davant del silenci còmplice de les autoritats locals, controlades pel PP, i de la delegació del Govern, en mans del PSOE.

Mentre es continuen censurant concerts, com el de Los chikos del maiz que estava previst el passat divendres, i criminalitzant col·lectius com el SEPC, aquesta gentola continua campant pels nostres carrers sense que ningú no diga ni pruna.

Deixem-los fer, deixem-los, que quan el mostre siga tan gran que ja no es puga aturar, tots ens en penedirem. Quin fàstic!

(A la imatge, la cremada de llibres que van organitzar els nacional-socialistes a la plaça de l'Òpera de Berlín, el 10 de maig de 1933. Han passat 77 anys, però l'esperit sembla ser el mateix. Com diuen, es comença cremant llibres i s'acaba cremant persones)

Extret de VilaWeb.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

En el fons, aquests grupuscles fan la feina bruta al PSOE i al PP, que sembla que ja els vagi bé que cometin totes aquestes atrocitats. Realment, el que passa al país valencià escandalitza a qualsevol demòcrata.

Carquinyol ha dit...

Una vergonya més a sumar a la situació que vivim al País Valencià, i portem ja....

Em guardo la notícia !

Jaume C. i B. ha dit...

Tens imatges en video?. Aquestes coses s'han de denunciar.

LoyKaPV ha dit...

No, ho vaig vore al Levante i ho vaig trobar a Vilaweb.

Jaume C. i B. ha dit...

Llàstima Thor, hauria estat molt bé poder penjar ún vídeo d'aquests bàrbars cremant els llibres al 3cat24.cat

LoyKaPV ha dit...

Si, encara que millor hauria estat si no haveren fet res els salvatges ixos.

Jaume C. i B. ha dit...

Bé, això és cert, però un cop fet el que cal és denunciar-ho.

Jaume C. i B. ha dit...

Amb el teu permís copiaré l'article en el meu bloc tot i que indicant l'enllaç a l'article original.

LoyKaPV ha dit...

Clar home, com toca. ;)

Josep (Benaguasil) ha dit...

Sempre, sempre, sempre, sempre a aquest grupets que es volen dir "valencianistes", ja siguen els Zeladors, els GAV, CV, o UV, com dic sempre els acompanya la bandera espanyola i el braç feixista en alt.

Anònim ha dit...

Aquets actes no deixen de ser mostres de que el feixisme a Valencia es intocable.

Jaume C. i B. ha dit...

L'Estat ha invertit molts diners per crear i mantenir aquests grupuscles ultres. Com ja sabeu algun d'aquest grups va ser creat per la UCD amb la clara intenció de fomentar l'anticatalanisme. No és nou, perquè a Catalunya el seu equivalent seria el partit Ciutadans, un grup finançat des de fora de Catalunya i amb un suport mediàtic que ja voldrien molts partits tradicionals. Així com el GAV, UV i CV promouen l'anticatalanisme i una castellanització del País Valencià, la funció de Ciutadans a Catalunya és la de promoure l'enfrontament entre els catalans en funció dels seus origens familiars, és a dir, practiquen el lerrouxisme, amb la diferència que l'Albert Rivera no té la oratòria d'Alejandro Lerroux.

Publica un comentari a l'entrada