dissabte, 25 de setembre de 2010

El premi no sempre se l'emporta qui s'ho mereix.

IRENA SENDLER

1910-2008

Una àvia alemanya de 98 anys anomenada Irena Sendler va morir fa dos anys. Durant la Segona Guerra Mundial, Irena va treballar en el Ghetto Warsaw com gasfiter i especialista de canonades. Irena va treure d'amagat molts xiquets jueus, als nadons els portava dins de la seva caixa d'eines i als més grans en sacs que transportava a la part de darrere del seu camió. Ahí portava també un gos que havia entrenat perquè lladrara cada vegada que s'acostaven soldats nazis.

Cap dels soldats s'atrevia a enfrontar al gos. A més, els seus lladrucs els distreien del soroll dels petits. Irena va aconseguir salvar així a 2.500 nens. Quan la van descobrir, li van trencar les dues cames i braços, deixant-la brutalment colpejada. Irena portava un registre de tots els nens que havia aconseguit treure d'amagat. El guardava en un pot de vidre amagat sota un arbre al pati de casa seva. Quan va acabar la guerra, va intentar contactar als pares que podrien haver sobreviscut per reunir amb la família. La majoria havien estat assassinats. Va ajudar als nens orfes a trobar una família adoptiva o un lloc on viure.

El 2008 Irena va ser candidata al Premi Nobel de la Pau. No va guanyar.

Al Gore va guanyar ... amb una presentació en Power Point sobre l'Escalfament Global.

El premi no sempre se l'emporta qui s'ho mereix...

font Chasing the dream

1 comentari:

Josep (Benaguasil) ha dit...

Aquest és un món hipòcrita fet d'imatges per aquells famosos i poderosos que s'han gunayat el reconeixemnt de les masses.

No coneixia aquesta història. Vaja per a Irena el meu reconeixement, encara què de poc li servirà.

Salut.

Publica un comentari a l'entrada