dimarts, 2 de febrer del 2010

Nou cas d'exemple d'autoritat


Mala sort va tenir E.B.L quan va acompanyar dos amics seus a l'Aeroport del Prat. Aquest ciutadà català d'origen cubà fa nou anys que viu a Catalunya, i la seva integració al país ha sigut tan gran que fins i tot s'ha identificat amb conceptes com la independència o la llibertat nacional. De fet, fa alguns mesos va anar a la llibreria Les Voltes de Girona a fer-se el Carnet de Nacionalitat Catalana, un mític document que fa anys que s'expedeix i que ve a ser un DNI català.

Segons informa el diari AVUI, E.B.L va anar fa una setmana a l'Aeroport del Prat a acompanyar uns amics que volien preguntar per uns currículums que havien portat. La Policia Nacional va aturar E.B.L, i li va demanar la targeta de residència. Com que la tenia caducada des de feia uns mesos, se'l van endur a les oficines policials per tramitar-li un expedient sancionador. Els agents, sorpresos per la capacitat lingüística d'EBL, el van començar a increpar pel fet de parlar en català. Inicialment, li van dir: “Cojones, que bien hablas en catalán”. Després van començar les burles i els insults: “Parla'm en castellà si no vols que et parli en gallec”; “¿Saps què hi diu aquí? Hi diu que has de respectar la policia i fer tot el que la policia et digui”...

E.B.L. explica que no el van deixar contactar amb el seu advocat i que li van fer signar la resolució on hi ha una proposta de sanció de 500 euros per no tenir la documentació en regla, sense mirar els papers. “Em van tractar com una deixalla”, assegura.

font SMS25