dimecres, 4 de novembre del 2009

Per a ser tècnic lingüístic de l'Ajuntament de Castelló no és necessari conéixer el valencià


Així ho ha denunciat el portaveu del grup municipal del Bloc Nacionalista Valencià a Castelló de la Plana, Enric Nomdedéu, que ha explicat que en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) amb data de 2 de novembre figura una convocatòria de l'Ajuntament de Castelló per tal d'ocupar una plaça com a funcionari del gabinet Normalització Lingüística del consistori castellonenc en la qual no s'exigix als aspirants l'acreditació de coneixements de valencià.

El regidor valencianista ha aplaudit que "per fi" el govern local haja convocat una oposició per a la plaça amb la qual es podrà complementar la feina del tènic lingüístic que actualment s'ocupa de les tasques d'assessorament, traducció, correcció i promoció de l'ús del valencià.

En este sentit, ha remarcat "l'absurd" que representa el fet que en l'esmentada convocatòria no es demane als possibles aspirants que "ni tan sols entenguen el valencià", amb la qual cosa podran presentar-se a l'oposició persones "sense cap coneixement oral ni escrit de la llengua que ha de promocionar" l'administració local.

Per tot això, Nomdedéu ha asseverat que el consistori deuria haver exigit en la convocatòria que els opositors posseïsquen els certificats que emet la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) i ha lamentat "l'esperpent" al qual arriba el PP amb el seu "menyspreu sistemàtic" cap a la llengua dels valencians.

trobat a Valencianisme.com

2 comentaris:

Jaume C. i B. ha dit...

El concurs per ocupar la plaça de metge té el mateix nivell de requeriment?. És a dir, per treballar de metge municipal a Castellò no cal ser metge?.

Xavier ha dit...

Estan tots bojos! Llàstima que hi haja gent així aquí al País Valencià... que si li haurà de fer!

Publica un comentari a l'entrada