dijous, 28 de gener del 2010

Nou atac ultra a la seu d'ERPV a València.

Foto: l'Informatiu

L'extrema dreta catalanòfoba ha tornat a atacar la seu d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) a la capital del Túria, de nou amb pintades dins de la finca i a la mateixa porta del local.

El passat cap de setmana, desconeguts van accedir a l'interior de la finca per realitzar pintades al llarg de l'escala contra els republicans: “ERC hijos de mala madre” i “ERC malnacidos”. Els ultres també han pintat tots els timbres de la finca i han dicuixat un punt de mira a la façana. Aquest atac se suma al llarg llistat d'agressions que el partit ve patint a València, totes denunciades i totes sense que s'haja obert cap investigació fins ara.

El novembre de 2007, un artefacte explosiu esclatava de bon matí al portal de la finca on es troba la seu del partit, a escassos 50 metres d'una escola. Per sort, ningú resultà ferit, malgrat que la bomba contenia abundant metralla formada per boles de ferro i claus. En aquell moment, ERPV ja comptava amb cinc denuncies a la comissaria per diferents atacs al local. El llavors diputat del partit Agustí Cerdà es va reunir amb el Ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, per manifestar-li la preocupació dels diferents col•lectius d'esquerres i nacionalistes del País Valencià davant la impunitat dels atacs ultres.

Durant els darrers anys, diputats d'ERC i d'altres formacions polítiques han alertat a Madrid del terrorisme feixista impune al País Valencià. També el Bloc Nacionalista Valencià (BNV) havia patit un mes abans un altre atemptat amb bomba, i les seus de sindicats, associacions culturals i casals de joves han sigut reiteradament atacats, tal i com ha vingut recollint l'Informe Raxen de Movimiento Contra la Intolerancia, que situa cada any al País Valencià al capdavant de les accions violentes d'extrema dreta.

Ara fa just un any, la mateixa seu d'ERPV i el Centre Social La Quimera de Mislata patien un atac amb còctels molotov. La policia encara no ha resolt cap dels atacs denunciats, una impunitat que el País Valencià encara arrossega des de la Transició.

extret de l'Informatiu